Bűnmegelőzés a Tapolcai Nyugdíjas Klubban

2021. 09. 22., sze - 13:16
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság megelőzési előadói a helyi Nyugdíjas Klub tagjainak tartottak prevenciós foglalkozást 2021. szeptember 22-én.

A programon a rendőrök az idősebb korosztály áldozattá válásának megelőzése érdekében főleg a vagyon elleni jogsértésekre és azok megelőzésére hívták fel a figyelmet. Tájékoztatást adtak a trükkös és besurranó tolvajok módszereiről, elmondták, hogy a bejárati ajtókat akkor is zárják belülről, ha a lakásban tartózkodnak, és ne hagyják felügyelet nélkül a szellőztetésre kinyitott ablakokat sem. Felhívták a figyelmet arra, hogy idegeneket ne engedjenek be az otthonaikba, ne adjanak, ne utaljanak pénzt nekik, akkor sem, ha azok a felkeresett személy valamely családtagjának bajba jutására hivatkoznának. Az egyenruhások az online vásárlások kapcsán azt javasolták a megjelenteknek, hogy válasszák a leinformálható, megbízható eladókat és ne utaljanak előre vételárat.

Végül kérték az időseket, hogy amennyiben bármilyen jogsértés éri őket, vagy gyanús idegent, járművet észlelnek otthonaik közelében, azonnal értesítsék a rendőrséget a 107 vagy 112 ingyenesen hívható segélyhívó telefonszámon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az út vége

Büntetőeljárás indul egy 22 éves magyar sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Ittasan vezettek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 23 ittas, illetve 1 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 20. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Addig jártak…, míg lebuktak

A tolnai rendőrök elfogták azt a két faddi férfit, akik az elmúlt hónapokban számos tanya- és nyaralótulajdonosnak okoztak bosszúságot azzal, hogy betörtek ingatlanjukba. Ezen kívül Szekszárdon több autóról is loptak el különböző alkatrészeket.