A biztonság az első!

2020. 07. 08., sze - 13:33
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Táborozó gyermekek részére tartott emlékezetes bűn-és baleset-megelőzési foglalkozást a Bicskei Rendőrkapitányság prevenciós előadója Újbarokon és Bicskén.

A nyári szünidőben jelentősen megnövekszik a gyermekek veszélyeztetettsége. Ez egyaránt igaz a közlekedési, az otthoni és az egyéb balesetekre, de akár az áldozattá válásukra is. Lényeges, hogy minél korábban felhívjuk a fiatalok figyelmét a lehetséges problémákra, kockázatokra, hogy azokat időben felismerjék, ezáltal könnyebben kezelhetővé, esetleg elkerülhetővé váljanak.

Csillag - Simon Katalin rendőr főtörzsőrmester, a Bicskei Rendőrkapitányság munkatársa 2020. július 7-én a Bicskei Rendőrkapitányság épületében, valamint Újbarokon tartott tanulságos és izgalmas programot táborozó fiatalok részére. A gyermekek a rendőrkapitányság megelőzési előadójával beszélgettek személyes biztonságuk és értékeik védelméről, a kábítószerfogyasztás veszélyeiről, illetve következményeiről, a 112-es segélyhívó helyes használatáról, emellett közelről is megismerkedhettek a rendőrök felszereléseivel, beülhettek egy rendőrautóba, majd a program zárásaként saját tenyerükről készített lenyomatot vihettek magukkal emlékül.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1 + 16

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 54 éves német sofőr ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár tiltott átlépésében.

 

1+14

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 28 éves bosnyák sofőr ellen, aki 14 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.