Biztonságban nyáron is

2020. 07. 31., p - 07:09
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kiskunhalasi rendőrök hat helyszínen száznál is több gyermekkel találkoztak.

 

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója – Farkasné Wodring Zsuzsanna c. rendőr őrnagy – a különböző felkéréseknek eleget téve több tábori rendezvényen vett részt az elmúlt napokban. Munkáját egyenruhás munkatársai segítették. A rendőrök hat helyszínen száznál is több gyermekkel találkoztak.

A szakemberek jártak a katolikus főplébánián rendezett hittan táborban, a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola szervezésével megvalósult Erzsébet-táborban, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ napközis táborában, valamint a Rostás László Cigány Közösségi Házban.

A gyerekek mindenhol nagy örömmel fogadták a rend őreit, akik megismertették a táborozókat a közlekedési szabályokkal, beszélgettek a nyár veszélyeiről, tanulhattak az internet használatáról, valamint arról is, hogyan kell otthon egyedül viselkedni. A fiatalok kipróbálhatták a részeg szemüveget, miközben saját, nyári élményeiket is megoszthatták az egyenruhásokkal.

A bűnmegelőzési tanácsok között a szakelőadó az alábbiakat hangsúlyozta:

  • A nyári szünidőben sok gyermek tartózkodik egyedül, felügyelet nélkül az otthonában. Fontos, hogy csak ismerőst engedjenek be a lakásba, valamint baj esetén haladéktalanul hívják a szüleiket vagy a 112-es segélyhívó számot! 
  • Idegenekkel soha ne álljanak szóba, ne fogadjanak el tőlük semmit, és ne menjenek el vele ismeretlen helyre!
  • A nyári szünidő alatt a fiatalok csak azokra a helyekre menjenek játszani, szórakozni, ahová a szülők elengedték őket!
  • Figyeljenek az internet használatának során adataik megadásának veszélyeire, tudjanak a visszaélés elkerülésének lehetőségeiről!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1 + 16

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 54 éves német sofőr ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár tiltott átlépésében.

 

1+14

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 28 éves bosnyák sofőr ellen, aki 14 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.