Prevenció a majálison

2023. 05. 02., k - 11:47
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Szabadtéri rendezvényen várták az érdeklődőket a rendőrség szakemberei Dunaújvárosban.

Kiss Dénes rendőr őrnagy, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője rendszeresen tart prevenciós tájékoztatókat a rendőrkapitányság illetékességi területén. A szakember célja, hogy széles körben terjessze a tapasztalatok alapján leggyakrabban előforduló bűncselekményekkel, és azok megelőzési lehetőségeivel kapcsolatos tudnivalókat. A „Házhoz megyünk” országos bűnmegelőzési program keretein belül 2023. május 1-jén a Dunaújvárosi Majális - elnevezésű szabadtéri rendezvényen várta kollégájával az érdeklődőket.  A szakemberek a betöréses lopások megelőzése érdekében felhívták a jelenlévők figyelmét a mechanikai és elektronikai vagyonvédelmi eszközök használatának fontosságára.

A rendőrök a helyszínen külön kiemelték a BikeSafe-program gyakorlati jelentőségét. A szolgáltatás legfontosabb eleme a kerékpár-nyilvántartás, amelyben a kerékpár és a tulajdonos adatai is rögzíthetőek, elérhetőek. Ha a biciklit ellopják, a regisztrált adatok alapján elektronikusan feljelentést lehet tenni, ami bekerül a rendőrség körözési adatbázisába. Amennyiben a rendőrség a kerékpárt megtalálja, a rendszerbe feltöltött adatok alapján értesíteni tudja a tulajdonost. A bűnmegelőzési szakember ugyancsak kitért az áldozattá válás kapcsán az Áldozatsegítő Szolgálat tevékenységére, amely  az elszenvedett bűncselekménnyel összefüggésben felmerült érzelmi, anyagi és egyéb problémák megoldásához nyújt segítséget az érintetteknek.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kiszűrve

Portugál hatóságok által körözött autót szűrtek ki a forgalomból a határrendészek Csanádpalota autópálya -határátkelőhelyen.

 

Életet mentettek

Allergiás reakció miatt lett rosszul egy férfi Keszthelyen, a készenléti rendőrök segítettek neki.

 

Csomagtartóból a volán mögé

A rendőrök elfogták azokat a fiatalokat, akik Debrecenben több autót is megpróbáltak elkötni, azonban mindenki szerencséjére ez nem sikerült nekik.

 

Szembetalálkoztak a rendőrökkel

Két férfi szerszámokat vitt el egy oroszlányi garázsból, de a rendőrök éppen szembementek velük, és elfogták a tetteseket.

 

Keressük Horváth Tibor Eriket!

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 12 éves, miskolci gyermekotthonból eltűnt fiú ügyében.