1 tő, 2 tő…… 638 tő

2022. 06. 29., sze - 14:23
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Felszámolták az ültetvényt a baranyai rendőrök, termesztőket és terjesztőket is elfogtak.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egységei 2022. június 28-án a délelőtti órákban Feked külterületén fogtak el egy 32 éves, valamint egy 24 éves pécsváradi férfit, akik éppen az általuk létesített kábítószergyanús ültetvényre érkeztek ki locsolni. A területről 311 tő kannabiszt, valamint a növények gondozásához szükséges eszközöket foglaltak le a rendőrök, illetve kiderült az is, hogy a növényi egyedeket közösen gondozták és az ültetvényhez szükséges eszközöket, magokat közösen szerezték be.

A bűncselekménnyel összefüggésben a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai Pécsett egy 24 éves helyi férfit, valamint egy 28 éves pécsváradi férfit is elfogtak. A gyanú szerint a 28 éves férfi 2021 októberétől anyagi haszonszerzés céljából rendszeresen értékesített kábítószernek minősülő anyagokat Baranya megye területén. A rendőrök a férfi pécsváradi otthonában is kutatást tartottak, ahol további 327 tő különböző fejlettségi fokozatban lévő kannabisz növényt találtak, és foglaltak le. Az anyagok továbbértékesítésében rendszeresen részt vett a 24 éves pécsi férfi is, akinek a lakásában bruttó 224 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

Ellenük kábítószer-kereskedelem, míg az ültetvényen elfogott két férfi ellen kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. A nyomozók mind a négyüket őrizetbe vették, és kezdeményezik a letartóztatásukat.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a rabló

Két nőre is rátámadt az a miskolci férfi, akit azonosítottak, majd elfogtak a rendőrök.