11 bűncselekmény, 4 gyanúsított

2022. 11. 25., p - 06:56
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A gödöllői rendőrök elfogták azt a fiatalokból álló bűnbandát, akik a gyanú szerint kocsikat törtek fel, építkezések területére másztak be és vitték, amit csak bírtak.

Az első bejelentés 2022 szeptemberében érkezett a segélyhívóra, amikor egy Kistarcsán leparkolt kisbuszt törtek fel az akkor még ismeretlenek, három országúti versenykerékpárnak, akkumulátornak, ruháknak és sportfelszereléseknek kélt lába, a sértett becslése szerint több mint 1,5 millió forint kár érte. Ezt követően sorra érkeztek gépkocsi feltörésekről és lopásról bejelentések a környező településekről. Volt ahonnan csak egy bicskát sikerült lenyúlni, volt, amikor egy nyitott autóval egyszerűen csak elhajtottak a helyszínről.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elkövetők novemberi elfogásáig 11 bűncselekményt követtek el. A gödöllői zsaruk talpaltak az információk és nyomok után, a helyszíneken mindenre kiterjedő szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, akit csak lehetett meghallgattak.

A sorozat bűncselekményekkel egy 14, 15, 17 éves fiatalt és a 18 éves T. Józsefet kötötték össze, elfogásukat előállításuk követte. Kiderült, bűnös tevékenységüket szinte minden alkalommal közösen követték el, a megszerzett zsákmányt egyenlő arányban, testvériesen osztották el egymás között. 

A rendőrök mindannyiuknál kutatást tartottak, a lopott holmik egy részét megtalálták, azokat lefoglalták. A fiatalok kihallgatásukon a bűncselekményeket szinte kivétel nélkül és egybehangzóan beismerték, gyanúsításuk ellen panasszal nem éltek.

Velük szemben lopás és jármű önkényes elvétele bűncselekmény elkövetése miatt folytatja le az eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ramóna és Rambo

Kapcsolatuk újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. Szerelem volt első látásra.

 

Több szabályt nem is sérthetett volna meg

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

 

Nyílt napot tartottak Kiskunhalason

Középiskolásokat fogadtak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai, akik különféle bemutatókkal várták a fiatalokat. A diákok közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével.