11 bűncselekmény, 4 gyanúsított

2022. 11. 25., p - 06:56
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A gödöllői rendőrök elfogták azt a fiatalokból álló bűnbandát, akik a gyanú szerint kocsikat törtek fel, építkezések területére másztak be és vitték, amit csak bírtak.

Az első bejelentés 2022 szeptemberében érkezett a segélyhívóra, amikor egy Kistarcsán leparkolt kisbuszt törtek fel az akkor még ismeretlenek, három országúti versenykerékpárnak, akkumulátornak, ruháknak és sportfelszereléseknek kélt lába, a sértett becslése szerint több mint 1,5 millió forint kár érte. Ezt követően sorra érkeztek gépkocsi feltörésekről és lopásról bejelentések a környező településekről. Volt ahonnan csak egy bicskát sikerült lenyúlni, volt, amikor egy nyitott autóval egyszerűen csak elhajtottak a helyszínről.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elkövetők novemberi elfogásáig 11 bűncselekményt követtek el. A gödöllői zsaruk talpaltak az információk és nyomok után, a helyszíneken mindenre kiterjedő szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, akit csak lehetett meghallgattak.

A sorozat bűncselekményekkel egy 14, 15, 17 éves fiatalt és a 18 éves T. Józsefet kötötték össze, elfogásukat előállításuk követte. Kiderült, bűnös tevékenységüket szinte minden alkalommal közösen követték el, a megszerzett zsákmányt egyenlő arányban, testvériesen osztották el egymás között. 

A rendőrök mindannyiuknál kutatást tartottak, a lopott holmik egy részét megtalálták, azokat lefoglalták. A fiatalok kihallgatásukon a bűncselekményeket szinte kivétel nélkül és egybehangzóan beismerték, gyanúsításuk ellen panasszal nem éltek.

Velük szemben lopás és jármű önkényes elvétele bűncselekmény elkövetése miatt folytatja le az eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.