180 perc elég volt

2022. 09. 10., szo - 08:09
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nagycsaládos anyuka pénztárcáját ürítette ki az a 48 éves férfi, akit három óra alatt elfogtak a dabasi rendőrök. A pénzt az utolsó fillérig megtalálták és visszaadták.

Egy kétségbeesett, háromgyerekes édesanya kért rendőri segítséget 2022. szeptember 7-én délelőtt, miután a játszótéren maradt pénztárcájának hűlt helyével szembesült. Egyik óvodáskorú gyermekével játszottak, fagyiztak egy inárcsi parkban, és az egyik padon felejtette a pénztárcáját. A bukszában az aktuális lakáshitel törlesztésre félretett 110.000 forint és az összes okmányai benne voltak. Hazatérve vette csak észre, és férje már hiába szaladt vissza a parkba, a pénztárca sehol nem volt. Kiderült, a helyi polgárőröknél egy „becsületes” megtaláló leadta a tárcát, ám a törlesztő részlet hibádzott.

A dabasi rendőröknek 180 perc elegendő volt, hogy a „megtalálót” azonosítsák. A 48 éves N. Mihályt otthonában elfogták és előállították. Ráadásul a 110.000 forintot is megtalálták és lefoglalták, azóta visszaadták az anyukának.

A férfi a terhére rótt bűncselekményt beismerte. Elmondta, az összeget átpakolta a saját tárcájába, majd leadta a talált tárgyat. Tettét megbánta.

A Dabasi Rendőrkapitányság Gyáli Rendőrőrse jogtalan elsajátítás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Majdnem gyalogosokat gázolt a zebrán

A sofőrt a hatóság az elsőbbségadási szabályok megsértése miatt négy hónapra eltiltotta a vezetéstől és harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta.