24 órán belül elfogták

2022. 11. 19., szo - 08:14
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az összehangolt rendőri munkának köszönhető, hogy rövid időn belül bilincs kattant a halálos kimenetelű közlekedési baleset helyszínét segítségnyújtás nélkül elhagyó tettes csuklóján.

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk 2022. november 17-én, Tiszajenő külterületén az esti órákban, egy ismeretlen személy gépkocsival elütött egy láthatósági mellényt viselő, az úttesten a kerékpárját maga mellett toló gyalogost. A járművezető a baleset helyszínről segítségnyújtás, valamint a mentők és rendőrség értesítése nélkül elhajtott, és ismeretlen helyre távozott. A 72 éves gyalogos a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A helyszínen a rendőrök megtalálták az okozó gépkocsi egyik rendszámtábláját, illetve Tiszajenő külterületén a rendszámhoz tartozó megrongálódott személygépkocsit, melyről megállapították, hogy a baleset bekövetkezésekor nem a tulajdonos használatában állt.

A felderítés érdekében a rendőrök megkezdték az adatok begyűjtését, szolgálati nyomkövető kutyát indítottak, valamint megyehatártól függetlenül a körzeti megbízottak példaértékű összefogásának köszönhetően 2022. november 18-án, a délutáni órákban Tiszajenőn elfogták a tettest, akiről még az is kiderült, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik.   

A 38 éves jászkarajenői lakost előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol a férfi a kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett.  A halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének, valamint a segítségnyújtás elmulasztásának bűntette elkövetése miatt meggyanúsított férfit őrizetbe vették.   

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fókuszban az ittas és bódult sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év negyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Betörők rendőrkézen

Három vendéglátó egységbe tört be egy szegedi fiatal, majd társával további három elárusító pavilont szemelt ki, értékek után kutatva. A rendőrök elfogták őket.

 

Elfogták a garázdát

Több kukát lerúgott és egy autó fényszóróját is betörte egy férfi Szegeden. Garázdaság és rongálás miatt kell felelnie.

 

Letartóztatva: hatrendbeli lopás

Egy tiszaburai lakos kábeltartó faoszlopokat vágott ki, amit a rendőrök felaprítva megtaláltak. A karcagi nyomozók több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vették a férfit.

 

Ellopták?

A szombathelyi rendőrök ellopott kerékpárok jogos tulajdonosait keresik.

 

Újabb kifosztó rendőrkézen

A salgótarjáni rendőrök azonosították és elfogták azt a 32 éves férfit, aki a gyanú szerint egy idős nőt és egy férfit fosztott ki.