25 nap

2021. 03. 23., k - 10:39
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A februárban a csepeli buszon maszkfelirat miatt késelő férfi ügyében folytatott vizsgálatot ennyi idő alatt fejezték be a BRFK életvédelmi nyomozói. A közösség tagja elleni erőszakkal és testi sértéssel gyanúsított férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya fegyveresen elkövetett közösség tagja elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérlet bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a 37 éves budapesti Ó. Bencével szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2021. február 25-én 7 óra 40 perc körül a Csepelen közlekedő 151-es buszon szidalmazott, majd késével arcán megsebzett egy nőt, mert az „free SZFE” feliratú maszkot viselt. A megszúrt asszony könnyű sérülést szenvedett, a támadó elmenekült.

A bűncselekmény felderítésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozócsoportot hozott létre. Az elkövető után hajtóvadászat indult, Ó. Bencét nyolc órán belül el is fogták (videó itt).

A BRFK életvédelmi nyomozói a vizsgálati szakaszban szükséges feladatokat 25 nap alatt elvégezték, az illetékes ügyészségen a nyomozás bíróság elé állítással történő befejezésére tettek előterjesztést.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a betörő

Több millió forintot és arany ékszereket lopott egy férfi Szegeden. A rendőrök elfogták.

 

Országos elismerésben részesült

Szommer Attila, A Déli Agrárképző Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum és Kollégium tanára országos rendőrfőkapitányi jutalmat vehetett át Pedagógusnap alkalmából.

 

Kivonták a forgalomból

A bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi új pszichoaktív anyagot árult Kunmadarason, a karcagi nyomozók őrizetbe vették.

 

Körözött autó Röszkén

A Kecskeméti Rendőrkapitányság által keresett kocsit foglaltak le Röszke közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Ki lehet Ő?

A Szigetszentmiklósi nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.