25 óra

2024. 04. 23., k - 07:38
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ennyi időre volt szükségük a Pest vármegyei rablási detektíveknek, hogy két maszkos, fegyveres, kalapácsos támadót azonosítsanak és felkutassanak. Az elkövetés ugyan 8 nappal korábban volt, ez azonban nem befolyásolta a tempós eredményt.

A két, sötét ruhát és maszkot viselő támadó 2024. március 31-én hajnalban rontott be egy örkényi házba. Benyomták az ajtót, az egyik ott tartózkodó fejéhez fegyvert fogtak, a másikat kalapáccsal tartották sakkban és a mozdítható értékeket követelték. Nem elégedtek meg az átadott ékszerekkel és 10 millió forinttal, az egyik áldozatról letépték a nyakláncot, bezárták a szobába, majd átkutatták a lakást. Találtak még 4,5 milliót, azt is magukhoz vették, aztán elmenekültek a helyszínről.

Nem látták a támadók arcát, ám hangjuk ismerős volt az egyik áldozatnak. A rendőrség értesítése helyett saját módszerével próbálta visszaszerezni pénzét és ékszereit. Miután ez nem hozott eredményt, 8 nappal később feljelentést tett…

A Pest vármegyei rablási nyomozóknak nem volt szükségük 8 napra. Dolgos, sűrű, alvásmentes órák következtek, ám 1560 percen belül kiderítették, kik pontosan a támadók és hol találnak rájuk. A rajtaütéseket protokoll szerűen megszervezték, az erőszakos, fegyveres tettesek elfogásához a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték. A 21 éves O. Józsefet 2024. április 9-én kora délután a fővárosban, társát, a 24 éves Sz. Krisztofert késő este Fejér vármegyei tartózkodási helyét fektették és bilincselték.

Egyikük sem tett vallomást, mindössze annyit közöltek, nem követtek el semmit. Személyi szabadságukat a bíróság a legszigorúbban korlátozta, azóta letartóztatásban vannak.

Fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le velük szemben a további eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.

 

Fokozott ellenőrzés

A Tatabányai Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzést tart 2024. május 18-án 12:00 órától május 19-én 24:00 óráig.