33 bűncselekmény – 70 milliós kár

2022. 04. 19., k - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi zsaruk szövevényes csalás-sorozat vizsgálatát fejezték be.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya folytatott nyomozást három férfi ellen, akik a rendelkezésre álló adatok szerint 2018 szeptemberétől 2019 májusáig jelentős kárt okozva csaptak be több érmegyűjtőt. Az elkövetők egy állítólagos külföldi befektető nevében jártak el, aki éremkollekciókat akar vásárolni, és hajlandó a piaci ár többszörösét fizetni. A több tízmilliós haszon reményében a kiszemelt sértetteknek először egy „reklámszerződést” kellett kötniük, és befizetni a kollekció végső vételárának a 10 %-át. A hitelesség érdekében nemcsak telefonon tartották a kapcsolatot áldozataikkal, hanem egyikük ügyvédi irodájában személyes találkozókat is szerveztek. A becsapott emberek végül nemhogy haszonhoz nem jutottak, a befizetett pénzüket sem kapták vissza.

A budapesti rendőrök két gyanúsítottat üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás bűntett, valamint többrendbeli csalás kísérlet és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki, egyikükkel szemben ügyvédi visszaélés bűntett is felmerült. A két férfi szabadlábon védekezik. A harmadik feltételezett elkövető a rendelkezésre álló adatok alapján külföldön tartózkodik, ezért ellene a bíróság európai elfogatóparancsot adott ki.  

A BRFK Bűnügyi Főosztály vizsgálói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.