33 millió forintos rablást derítettek fel a fővárosi nyomozók

2021. 06. 14., h - 11:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A símaszkos támadók a dolgozóknak szánt fizetést vették el a cégvezetőtől. Három gyanúsítottat őrizetbe vettek, negyedik társukat körözik.

Az ügy részleteiről dr. Dócs András r. ezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának vezetője sajtótájékoztatón számolt be.

A bűncselekmény 2020. december 10-én történt. Az elkövetők reggel fél 6 előtt támadták meg az I. kerületi otthonából induló cégvezetőt, akinél az esedékes bérkifizetés miatt nagy összegű készpénz volt. A férfit a símaszkot viselő rablók lefújták gázspray-vel, többször megütötték, és elvettek tőle több mint 33 millió forintot. A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt ismeretlen tettesek ellen indított eljárást.

A BRFK Rablási Osztály hónapokig tartó, minden részletre kiterjedő nyomozásának eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőket. A 39 éves L. Ferencet a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály közreműködésével 2021. június 1-jén Monoron fogták el. A fővárosi nyomozók lefoglalták a valószínűleg a bűncselekményből származó pénzen vett gyorsasági motorkerékpárt, autóverseny-szimulátort és más értékeket. Ugyanezen a napon a rendőrök Győrben ütöttek rajta két másik feltételezett tettesen; az 52 éves K. Csabán és a 46 éves M. Krisztiánon. Előbbinél három paprika-spray-t, valamint egy gáz- és riasztófegyvert is találtak. A BRFK nyomozói mindhárom férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, a bíróság azóta letartóztatta őket.

Az elfogott rablók negyedik társát még körözik. Fotó és körözési adatok itt.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy pályán a biztonságos közlekedésért

A MOL-Tatabánya Kézilabda Klub és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködési megállapodást kötött a biztonságos közlekedés elősegítésében.

 

Helikopterrel keresték az illegális migránsokat

Elfogtak egy svéd embercsempészt Balotaszállásnál a megye rendőrei. A férfi 35 határsértőt szállított, akik közül 34-en elszaladtak, végül a Készenléti Rendőrség helikoptere segített a felkutatásukban.

 

Lezárt akta: ingázó betörő

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy gyulai férfi ellen, aki Szegeden több családi házat tört fel.

 

A mérleg: hétrendbeli lopás

A rendelkezésre álló adatok alapján hét bűncselekményt követett el egy férfi az elmúlt időszakban Kunmadarason. A karcagi rendőrök kitartó munkája vetett véget a sorozatnak.