33 millió forintos rablást derítettek fel a fővárosi nyomozók

2021. 06. 14., h - 11:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A símaszkos támadók a dolgozóknak szánt fizetést vették el a cégvezetőtől. Három gyanúsítottat őrizetbe vettek, negyedik társukat körözik.

Az ügy részleteiről dr. Dócs András r. ezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának vezetője sajtótájékoztatón számolt be.

A bűncselekmény 2020. december 10-én történt. Az elkövetők reggel fél 6 előtt támadták meg az I. kerületi otthonából induló cégvezetőt, akinél az esedékes bérkifizetés miatt nagy összegű készpénz volt. A férfit a símaszkot viselő rablók lefújták gázspray-vel, többször megütötték, és elvettek tőle több mint 33 millió forintot. A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt ismeretlen tettesek ellen indított eljárást.

A BRFK Rablási Osztály hónapokig tartó, minden részletre kiterjedő nyomozásának eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőket. A 39 éves L. Ferencet a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály közreműködésével 2021. június 1-jén Monoron fogták el. A fővárosi nyomozók lefoglalták a valószínűleg a bűncselekményből származó pénzen vett gyorsasági motorkerékpárt, autóverseny-szimulátort és más értékeket. Ugyanezen a napon a rendőrök Győrben ütöttek rajta két másik feltételezett tettesen; az 52 éves K. Csabán és a 46 éves M. Krisztiánon. Előbbinél három paprika-spray-t, valamint egy gáz- és riasztófegyvert is találtak. A BRFK nyomozói mindhárom férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, a bíróság azóta letartóztatta őket.

Az elfogott rablók negyedik társát még körözik. Fotó és körözési adatok itt.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.