48 órán belül elfogták

2022. 08. 12., p - 10:17
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozók emberölés kísérletével gyanúsítják azt a 35 éves szigetvári férfit, aki egy machetével támadt ismerősére a mozsgói szőlőhegyen.

A rendőrségre 2022. augusztus 9-én 22 óra 15 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a mozsgói szőlőhegyen megkéseltek egy férfit. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy egy férfi egy bozótvágó késsel támadt a sértettre, majd elmenekült a helyszínről.

A rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, majd jelentős erőkkel kezdték meg a támadó felkutatását. A széleskörű adtagyűjtés eredményeképpen a szökésben lévő 35 éves szigetvári férfit a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai fogták el augusztus 11-én délután Zalaegerszegen, majd átadták a baranyai zsaruknak. Ezt követően előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

A gyanú szerint a férfi augusztus 9-én este szerelemféltésből egy machetével a kezében ment ismerőse lakásához, majd miután a sértett ajtót nyitott, rátámadt a nála lévő késsel, és közben azzal fenyegette, hogy megöli. A szúrást a sértett a kezével védte ki, amelynek következtében súlyos sérülést szenvedett.

A férfi az elfogásakor a rendőröknek azt is elmondta, hogy először egy közeli erdőben bujkált, ott rejtette el a bozótvágó kést, valamint a véres ruházatát, amelyet a nyomozók megtaláltak, és lefoglaltak.

Ellene – őrizetbe vétele mellett – emberölés kísérlete miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, és kezdeményezték a férfi letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.

 

Pakson tartottak értekezletet

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.