5 nap alatt kiiktatták a bűnelkövetőt

2022. 10. 15., szo - 12:41
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A balatonalmádi rendőrök lopás és más bűncselekmények elkövetése miatt folytat nyomozást egy 56 éves enyingi lakos ellen.

Balatonalmádiból érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy 2022. október 9-én reggel 6 óra körül egy ismeretlen férfi besurrant egy családi házba, és az ott alvó emberek között lámpával értékek után kutatott, azonban az ingatlan tulajdonosa megzavarta és kérdőre vonta őt. Dulakodás alakult ki kettejük között, amely az utcán is folytatódott. Az összetűzés alatt az idegen férfi több alkalommal ököllel arcon ütötte, illetve megöléssel fenyegette meg a 21 éves háztulajdonost. Az elkövető ezután - értékek nélkül - biciklire ült és elmenekült a helyszínről. A fiatalember az incidens miatt zúzódásos sérüléseket szenvedett. A rendőrök megkezdték az azonnalos intézkedéseket és büntetőeljárást rendeltek el az eset kapcsán, amelyben széleskörű adatgyűjtést végeztek a helyszíni adatokból kiindulva. A sértett lélekjelenlétének köszönhetően pontos személyleírást tudott adni a nyomozóknak, emellett az elkövetés helyén talált nyomok elemzésére kirendelt Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet gyors és részletes vizsgálata is hozzájárult ahhoz, hogy néhány napon belül a rendőrök látókörébe kerüljön a feltételezett elkövető. A balatonalmádi nyomozók irányításával a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály (MEKTA) munkatársai összehangolt akcióban 2022. október 14-én kora délután a lepsényi tartózkodási helyén bujkáló 56 éves enyingi lakost elfogták, majd gyanúsítottként kihallgatták. Az elrendelt büntetőeljárásban megállapították, hogy a középkorú férfi más bűncselekményeket is elkövetett az elmúlt napokban, amelyek tisztázása jelenleg is folyamatban van.

Ellene - őrizetbe vétele mellett – lopás vétség, kifosztás bűntett kísérlete és súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt folyik büntetőeljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon. A nyomozók javaslatot tettek az illetékes ügyészségen az elkövető letartóztatásának indítványozására. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fókuszban az ittas és bódult sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év negyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Betörők rendőrkézen

Három vendéglátó egységbe tört be egy szegedi fiatal, majd társával további három elárusító pavilont szemelt ki, értékek után kutatva. A rendőrök elfogták őket.

 

Elfogták a garázdát

Több kukát lerúgott és egy autó fényszóróját is betörte egy férfi Szegeden. Garázdaság és rongálás miatt kell felelnie.

 

Letartóztatva: hatrendbeli lopás

Egy tiszaburai lakos kábeltartó faoszlopokat vágott ki, amit a rendőrök felaprítva megtaláltak. A karcagi nyomozók több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vették a férfit.

 

Ellopták?

A szombathelyi rendőrök ellopott kerékpárok jogos tulajdonosait keresik.

 

Újabb kifosztó rendőrkézen

A salgótarjáni rendőrök azonosították és elfogták azt a 32 éves férfit, aki a gyanú szerint egy idős nőt és egy férfit fosztott ki.