5 órán belül elfogták a rablót

2022. 07. 04., h - 09:58
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint a 42 éves férfi két alkalommal is pénzt követelt, amit a félelemben lévő sértett átadott. A telefont is elvette az áldozatától. Az oroszlányi rendőrök öt órán belül elfogták az elkövetőt, akit őrizetbe vettek.

A rendőrségre július 3-án éjfél után pár perccel érkezett bejelentés, hogy Dadon egy férfit kiraboltak. A rendőröknek a sértett elmondta, hogy oda lépett hozzá egy személy, aki ezer forintot követelt, valamint bántalmazást helyezett kilátásba, ha az összeget nem kapja meg. Támadó állást is felvett, hogy akaratát nyomatékossá tegye. A pénzt megkapta, majd távozott. A tettes később újra megkereste a sértettet, a korábbi fenyegetést alkalmazta, de ekkor már 3 ezer forintot követelt, amit ismét megkapott. A tettes, a sértett zsebéből a telefont is kivette, az értékekkel együtt távozott. A károsult a második esetet követően kért segítséget. Az oroszlányi rendőrök adatgyűjtést végeztek, és megállapították a feltételezett elkövető személyazonosságát.

L. Józsefet 4 óra 40 perckor fogták el a rendőrök Tatabányán. Őt előállították az Oroszlányi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. Ellene rablás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására. A tettes már nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, jelenleg is van ellene büntetőeljárás folyamatban.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.

 

Menekült

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott.