8 lopás + 1 kifosztás – elfogtuk

2022. 07. 27., sze - 10:20
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A kiskunhalasi nyomozók őrizetbe vettek egy 22 éves férfit, aki több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható. Egyik alkalommal még testvérét is meglopta, hogy kábítószert tudjon vásárolni.

Bejelentés érkezett a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra 2022. június 13-án, miszerint ellopták két 14 éves lány lezárt biciklijét a település egyik kerékpártárolójából. Ezt másik hét lopás és egy kifosztás követte másfél hónap alatt. A rendőrök sejtették, hogy ugyanaz a személy követte el a bűncselekményeket, ezért a mielőbbi beazonosítása érdekében egy nyomozócsoportot állítottak fel.

Az ismeretlen tolvaj többször ment be udvarokba, ahonnan kerti bútort, bicikliket, valamint kerti- és kézi szerszámokat lopott. Az egyik vendéglátó ráccsal és lakattal lezárt helyiségét is kirámolta. Innen élelmiszereket vitt el. Egy parkoló autóból pedig 2 akkumulátort szerelt ki. De attól sem riadt vissza, hogy testvéréhez törjön be az éjszaka közepén, és elvigye az újonnan vásárolt telefonját. A károsult rokon elmondása szerint álmából felriadt, akkor tűnt fel neki a hiány. Majd a telefon keresése közben belebotlott az utcán testvérébe, aki beismerte, hogy ellopta, majd eladta a készüléket kábítószerért cserébe.  

A kiskunhalasi rendőrök a nyomozás eredményeként tegnap elfogták és őrizetbe vették a többrendbeli lopással és kifosztással gyanúsítható 22 éves helybélit. A tolvaj részletes beismerő vallomást tett a kihallgatásán. A rendőrök megtalálták az ellopott holmik egy részét és visszaadták a tulajdonosoknak. Valamint vizsgálják, hogy a férfi elkövetett-e más bűncselekményeket és volt-e társa. A nyomozók előterjesztést tettek a helybéli letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Balesetet okozott, majd elhajtott

Közlekedési balesetet okozott egy sofőr Csongrádon, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A rendőrök befejezték a nyomozást az ügyében.

 

Bátor sárkányhajósok

A vármegyei rendőrfőkapitány elismerést adott át azoknak az életmentő pécsi diákoknak, akik egy vízbe esett férfit mentettek ki a tóból Orfűn.

 

Elfogták a törvényszegőt

Nyomozás indult annak a férfinak az ügyében, aki egymást követően több alkalommal is törvényt sértett Makón.

 

Lezárt ügy: a gyűjtőszenvedély fogságában

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezett egy országos koordináció keretén belül vizsgált ügyet, amelyben közel 50 lőfegyvert, illetve azokhoz tartozó különböző alkatrészeket, eszközöket és csaknem 3000 lőszert foglaltak le.

 

Rendőrkézen a garázdák

A szegedi rendőrök elfogták azt a két helybéli férfit, akik egy fesztiválon bántalmazták ismerőseiket.

 

Tizenhárom illegális migránst csempészett

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki 13 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.