91 éves férfitól vette el a pénztárcáját – egy órán belül rendőrkézre került

2021. 04. 29., cs - 12:10
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint az 56 éves férfi hazakísérte idős áldozatát, közben pedig kilopta a zsebéből a pénztárcáját. A biharkeresztesi rendőrök közel hiánytalanul adták vissza az értékeit a sértettnek.

A rendőrségre 2021. április 27-én érkezett bejelentés arról, hogy egy 91 éves férfitól ellopták a pénztárcáját Berekböszörményben. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek és meghallgatták a sértettet, aki elmonda, hogy épp a takarékszövetkezetből lépett ki, amikor karon fogta egy férfi és felajánlotta neki, hogy hazakíséri. Az ismeretlen még a válaszát se várta meg, már el is indult vele az utcán. Mint később kiderült, menet közben a kabátzsebéből elemelte pénztárcáját, a benne lévő 120 ezer forintjával. Miután végzett az elkövető, mintha mi sem történt volna faképnél hagyta az idős áldozatát.

A biharkeresztesi rendőrök a kapott személyleírás alapján egy órán belül azonosították és elfogták a helyi lakost, aki gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett. Az 56 éves férfi otthonában kutatást tartottak a nyomozók és az eltulajdonított pénzből közel 100 ezer forintot lefoglaltak, később pedig visszaadták a sértettnek.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrsének munkatársai kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe a gyanúsítottat, majd előterjesztést tettek bűnügyi felügyeletének elrendelésére.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.