A föld alól is előkerítették

2022. 08. 27., szo - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Évek óta bujkált öt-, illetve hároméves fegyházbüntetése elől két férfi, akiket most fogtak el a budapesti célkörözési nyomozók.

Csalás miatt ítélték öt év fegyházra a 47 éves budapesti M. Zoltánt, ő azonban nem vonult börtönbe, ezért 2020 őszén elfogatóparancsot adtak ki ellene. A 40 éves, szintén budapesti T. Bálintot 2019 nyara óta körözték, ő új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt kiszabott hároméves fegyházbüntetését nem kezdte meg.

Mivel korábban ismert címeiken, vélhető tartózkodási helyeiken nem találták a két elítéltet, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya indított adatgyűjtést, melynek eredményeként 2022. augusztus 25-én kattant a bilincs a keresett férfiak csuklóján.

M. Zoltánt egy Szabadszállás környéki tanya többszöri átkutatását követően Bács-Kiskun megyei kollégáik közreműködésével találták meg a budapesti célkörözési nyomozók.

Elsőre úgy tűnt, hogy a férfi nem tartózkodik az ingatlanon, noha a bűnügyi információk szerint ott kellett lennie. Végül egy padlóhoz rögzített ágy matracát fölemelve vették észre a létrát, ami egy üregbe vezetett – itt rejtőzött a keresett férfi.

A föld alól előkerített M. Zoltán kőbányai, három kutyával őrzött családi házában ugyanezen a napon a szintén körözött T. Bálintot fogták el a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a Közrendvédelmi Főosztály segítségével.

Mindkét férfit büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, ahol megkezdték jogerősen kiszabott szabadságvesztésük régen esedékes letöltését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újra járható a 48-as főút

A rendőrök a baleset helyszínelését befejezték, a félpályás útlezárást 15 óra 45 perckor feloldották, a forgalom ismét zavartalanul haladhat.

 

„Jó buli” volt

A rendőrök néhány nap alatt elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves férfit.

 

Őrizetben egy ózdi díler

A rendőrök elfogtak egy ózdi drogterjesztő férfit, akit elfogása után gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.