A főszervezők rács mögött

2023. 03. 31., p - 07:30
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Összehangolt akció keretében a Terrorelhárítási Központ munkatársai a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak közreműködésével Szekszárdon és Bonyhádon egy 57 éves és egy 34 éves férfit fogtak el, akiket különösen nagy értékre elkövetett csalással gyanúsítanak.

Még 2022 nyarán indult büntetőeljárás a Szekszárdi Rendőrkapitányságon nagyobb értékre elkövetett csalás gyanúja kapcsán egy autó bérbeadással foglalkozó cég képviselőjének feljelentése alapján, melyhez újabb, hasonló jellegű bűncselekmény miatt folytatott eljárást is egyesítettek. A cselekmény súlyára tekintettel a nyomozást a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság átvette. Jelenleg különösen nagy értékre elkövetett csalás bűntett és más súlyos bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

Egy, az esettel összefüggésbe hozható 43 éves budapesti férfit korábban már – más ügyben – letartóztatott a bíróság. A bűnbanda tagjai szervezetten követték el a bűncselekményeket, mely során fiktív szerződéskötések által jutottak csalárd módon nagy értékű autókhoz és ingatlanokhoz.

A bűncselekmények súlyossága miatt, illetve azért, mert az információk szerint az ingatlanban lőfegyverek is lehettek, összehangolt akció keretében a Tolna vármegyei rendőrök közreműködésével a Terrorelhárítási Központ munkatársai 2023. március 29-én egyszerre két helyszínen – Szekszárdon és Bonyhádon – is elfogtak egy-egy férfit, apát és fiát, a cselekmények főszervezőit.

Kollégáink a napokban számos ingatlanban, több ügyvédi irodában is tartottak kutatást, ahonnan számos dokumentumot foglaltak le. A vagyonvisszaszerzés érdekében lefoglalásokra és zár alá vételekre is sor került. Ezidáig öt nagy értékű – közel 120 millió forint értékű – gépkocsit, több mint 11 millió összegben valutát és forintot foglaltak le a nyomozók.

kép

Emellett zár alá vettek egy közel 300 millió forint értékű ingatlant is. A kutatások alkalmával mindkét helyszínen kábítószergyanús anyagot is találtak. Az 57 éves férfi lakásán két fegyvert vagy annak utánzatát is lefoglalták. Emellett bankszámlákat és bérelt széfeket is zároltak a nyomozók.

A férfiakat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására is. Az eljárás során vizsgálják továbbá, hogy a szervezett csalásnak további résztvevői vannak-e.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályakezdők köszöntése

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában kilenc frissen kinevezett tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát.

 

Kerékpárokra fájt a foga

A Karcagi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy 30 éves helyi férfival szemben, aki a gyanú szerint több biciklit is meglovasított az elmúlt időszakban, továbbá boltokat is kirámolt.

 

Rossz társasággal italozott

A sértett amint elaludt, a három fős elkövetői kör a táskáját ellopta, amiben műszaki cikkek voltak. A tatabányai rendőrök azonosították és kihallgatták az elkövetőket, közülük két főt őrizetbe vettek.

 

Rangos szakmai elismerés: Szagolunk és Védünk

Hagyományteremtő céllal alapított díjat dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, hogy a rendőrszakmai munkát segítő négylábú társak közül az arra legérdemesebb minden évben elismerésben részesüljön.

 

Zalai közlekedésrendészeti tapasztalatok

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több száz olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Zala vármegyei rendőrök, akik túllépték a megengedett sebességet.

 

A forgalomban részt vevők biztonsága az első

Bár vármegyénkben az utóbbi években nem jellemzők az illegális gyorsulási versenyek, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára kockázatot jelentő gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett driftelők és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.