A gyanú: embercsempészés

2022. 07. 04., h - 06:59
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Egy albán sofőr és a vele utazó két török állampolgár jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudta hitelt érdemlően igazolni; Budapesten előállították őket.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság beosztottjai 2022. július 3-án 23 óra 11 perckor, az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán követni kezdtek egy autót, amit Budapesten, a VIII. kerület Üllői út és Delej utca kereszteződésénél  a IX. kerületi Rendőrkapitányság munkatársaival intézkedés alá vontak.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy az autót egy albán férfi vezette. A vele utazó két férfi magát török állampolgároknak vallotta, jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrök a sofőrt embercsempészés gyanúja miatt a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították, elszámoltatása folyamatban van. Az illegális migránsokat kihallgatásuk után a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra viszik.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Felismeri?

Szeméremsértő módon viselkedett, a váci rendőrök keresik.

 

Újra megcsinálták

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság két munkatársa is teljesítette saját távját az emberfeletti tettet igénylő hétvégi futóversenyen.

 

Vigyázat, vadveszély!

Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a rendőröket Győr-Moson-Sopron megyében. Három esetben a vadon élő állat nem élte túl a karambolt.