A hulladékgazdálkodás rendjét sértették meg

2019. 06. 23., v - 08:01
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kalocsai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja egy testvérpár.

 

Bejelentés érkezett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. május 4-én délután, mert egy ismeretlen az egyik kalocsai utca végén található mezőgazdasági területen nagyobb mennyiségű hulladékot rakott le.

A terület tulajdonosa ugyan nem érte tetten az elkövetőt, de látta azt a járművet és a hozzá kapcsolt utánfutót, amellyel a szemetet a földjére fuvarozták. A rendszám alapján a rendőrök kiderítették, hogy az autót egy testvérpár kérte kölcsön az egyik rokonuktól. A nagyszülőnek az unokák azt mondták, hogy háztartási hulladékot visznek ki a szeméttelepre, ám ez nem volt igaz: a háztartásban összegyűlt körülbelül egy-másfél köbméternyi használhatatlanná vált dolgokat – szőnyeget, üvegeket, műanyag palackokat, festékes dobozokat, textíliát – öntöttek le a termőföld szélén.

Az ügyben kirendelt igazságügyi környezetvédelmi és környezetgazdálkodási szakértő véleménye alapján a nyomozók a 28 éves és 23 éves férfiakat hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A szabadlábon védekező fiatalok a bűncselekmény elkövetését elismerték, és a büntetőeljárás során gondoskodtak a hulladék elszállításáról.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kalocsai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pontymentés

A rendőrök tetten érték a halőrök segítségével azt a férfit, aki a nyékládházi Gólem tavon - tilalom idején - kifogott egy méretes pontyot. A „sértett” az összefogás eredményeként visszakerült az élőhelyére.

 

Büszkék vagyunk rájuk

Szabadidejükben mentettek életet a mezőtúri rendőrök. Az életmentés jutalmat érdemelt.