A hulladékgazdálkodás rendjét sértették meg

2019. 06. 23., v - 08:01
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Kalocsai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja egy testvérpár.

 

Bejelentés érkezett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. május 4-én délután, mert egy ismeretlen az egyik kalocsai utca végén található mezőgazdasági területen nagyobb mennyiségű hulladékot rakott le.

A terület tulajdonosa ugyan nem érte tetten az elkövetőt, de látta azt a járművet és a hozzá kapcsolt utánfutót, amellyel a szemetet a földjére fuvarozták. A rendszám alapján a rendőrök kiderítették, hogy az autót egy testvérpár kérte kölcsön az egyik rokonuktól. A nagyszülőnek az unokák azt mondták, hogy háztartási hulladékot visznek ki a szeméttelepre, ám ez nem volt igaz: a háztartásban összegyűlt körülbelül egy-másfél köbméternyi használhatatlanná vált dolgokat – szőnyeget, üvegeket, műanyag palackokat, festékes dobozokat, textíliát – öntöttek le a termőföld szélén.

Az ügyben kirendelt igazságügyi környezetvédelmi és környezetgazdálkodási szakértő véleménye alapján a nyomozók a 28 éves és 23 éves férfiakat hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A szabadlábon védekező fiatalok a bűncselekmény elkövetését elismerték, és a büntetőeljárás során gondoskodtak a hulladék elszállításáról.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kalocsai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Részrehajlás nélkül

A Budapesti Rendőr-főkapitányság visszautasítja a Mérce és a Magyar Jelen állításait.

 

Fokozott rendőri jelenlét

Hétvégén Komárom-Esztergom vármegye közútjain közlekedésrendészeti ellenőrzések várhatóak.

 

Körözött autó Nagylakon

Német hatóságok által körözött autót foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Újabb díler rács mögött

Egy törökszentmiklósi lakost vettek őrizetbe a rendőrök, akik környékbelieket látott el illegális szerekkel.

 

Polgárőr tartotta vissza a betörőt

Nem tudott ellopni semmit, mérgében végül egy autót rongált meg. A rendőrök kiérkezéséig a dunavecsei polgárőr visszatartotta a férfit.