A karácsonyi amfetamin-csomag célba ért

2021. 12. 16., cs - 05:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A KR NNI elfogta a Darkneten rendelőket, és egy ültetvényt is felszámolt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya (a továbbiakban: KR NNI NBEFO) 2021 évben szoros műveleti együttműködésben dolgozott amerikai és német partnerszervekkel az online térben - a Darknetes piactereken - történő illegális kábítószer-kereskedelem visszaszorítása érdekében.

A műveletsorozat részeként a KR NNI NBEFO Győri Osztálya 2021. december 11-én nyomozást rendelt el kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen, mert a partnerszervek információ alapján 3 kilogramm amfetamin érkezése várható Németországból ismeretlen magyarországi címre.

Az NNI nyomozói a csomagküldő szolgálattal együttműködve órákon belül azonosították a csomag érkezési helyét, majd 2021. december 13-án közös műveletet hajtottak végre a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felderítőivel, egy vasi faluban.

 

Az akció során a nyomozók elfogták a címzettet, és lefoglalták a külföldről érkezett csomagot. A házban tartott kutatás során kiderült, hogy a valós megrendelők csak segédnek alkalmazták Z. Tamásnét, aki átvette a küldeményt. A legnagyobb meglepetésre az egyik megrendelő, a 31 éves soproni lakos, T. Martin a rendőri intézkedések alatt megjelent a kutatás címén, ahol a KR rendészeti egységei elfogták.

Z. Tamásné lakcímén, a garázsban egy precízen kiépített - szüretelést követő állapotban lévő - marihuána ültetvényt, a szárítón és az ingatlan különböző részein 3 kg marihuánát, 85 edényt növénycsonkkal, adagoló eszközöket, infralámpát, szellőztető berendezéseket, folyékony tápoldatot találtak a helyszínelő rendőrök.

Az ültetvény kialakítása miatt Z. Tamásné férjét és fiát KR egységei elfogták, ez utóbbit később őrizetbe vették.

A forrónyomos adatgyűjtés során a KR NNI és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság felderítői beazonosították a kábítószercsomag másik megrendelőjét, a 29 éves L. Ákos soproni lakost. A fiatalembernél tartott kutatások alkalmával porciózásra alkalmas simítózáras fóliákat, kb. 20 kilogramm „felütő” fehér porállagú anyagot, szennyezett mérleget, valamit 2 000 000 forintot és 3 000 euró készpénzt foglaltak le vagyonvisszaszerzés céljából.

A kihallgatások során a gyanúsítottak részleges beismerő vallomást tettek a terhükre rótt bűncselekmények vonatkozásban, továbbá a Darknetes piactér feltérképezésekor megállapítást nyert, hogy a két – kihallgatásukat követően őrizetbe vett - soproni fiatal egy hónapon belül összesen 6 kg amfetamin rendelt Németországból, a fizetés módja pedig kriptovaluta volt.

Az őrizetbe vett három fiatal esetében a nyomozók egyidejűleg kezdeményezték letartóztatásukat a Sárvári Járási Ügyészségen, míg Z. Tamásné és férje szabadlábon védekezhet.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.

 

Fokozott ellenőrzés

A Tatabányai Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzést tart 2024. május 18-án 12:00 órától május 19-én 24:00 óráig.