A kerékcsavarokat lazítja ki, tragédia lehet vége!

2021. 08. 06., p - 14:11
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A paksi rendőrök közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt nyomoznak.

Az elmúlt hetekben számos bejelentés és feljelentés érkezett a Paksi Rendőrkapitányságra, hogy a városban, az utcán parkoló autók kerekeinek csavarjait ismeretlen személy vagy személyek meglazítják. A bejelentéseket követően a Paksi Rendőrkaptányságon közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárásokat indítottak.

Az egyik ilyen esetet követően 2021. augusztus 5-én egy személygépkocsi kereke ki is esett, mely kis híján tragédiával végződött.

kép

Felhívjuk a figyelmet, hogy egy jármű kerekeihez tartozó csavarok kilazítása nem játék, még csak nem is jó hecc, hanem bűncselekmény. A menet közben elszabaduló autó kereke balesetet okozhat, de akár tragédiához is vezethet.

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy indulás előtt minden esetben, a KRESZ előírásain túl, nézzék át autójuk környezetét, valamint  még a dísztárcsával ellátott kerekeket is, hogy a csavarok nincsenek-e kilazítva! Ha bármi rendkívülit tapasztalnak, azonnal értesítsék a rendőrséget!  

Kérünk mindenkit, akik Pakson, vagy a környező településeken gyanúsan viselkedő – autó kerekei mellett guggoló – személyt látnak, azonnal értesítsék a rendőrséget, hívják a 112-es segélyhívót vagy a Paksi Rendőrkapitányságot a 06/75-510640-es telefonszámon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alázatos munkával elért renomé

Balogh Krisztina c. r. alezredest, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) székesfehérvári osztályvezető-helyettesét az Emberi Méltóság Védelméért Díjjal tüntették ki. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által adományázott kitüntetéssel a bűnügyi szakember emberkereskedelem elleni küzdelemben nyújtott hosszú ideje tartó, kiemelkedő munkáját ismerték el.