A kimondott szónak súlya van

2023. 09. 07., cs - 07:39
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 38 éves cserhátsurányi férfi ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2023. szeptember 04-én 21 óra 20 perckor mobiltelefonról felhívta a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját és azt mondta, hogy a rendőrök menjenek ki a cserhátsurányi lakcímére és lőjék őt le, mert ha nem, akkor ő nyit rájuk tüzet. Mindezeket követően 21 óra 39 perckor ismételten telefonált az ügyeletre, és a rendőrökre utalva azt mondta, hogy felrobbantja őket. A fenyegetést munkatársaink komolyan vették és értesítették a Terrorelhárítási Központ munkatársait, akik a 38 éves ittas férfit otthonában elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók - kihallgatását követően – őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen. A férfi lakásán tartott kutatás során a rendőrök sem lőfegyvert sem robbanószert nem találtak.

„Aki terrorcselekmény elkövetésével fenyeget, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

 

Papucsban és melegítőben menekült

A budapesti és a monori rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki nem kezdte meg a lopás és emberrablás miatt kiszabott fegyház- és börtönbüntetését.

 

Családi tragédia

Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt.

 

Egy nehéz nap estéje

A szegedi rendőrök előállították azt a helybéli férfit, aki bűncselekmények egész sorát követte el néhány óra alatt.

 

Jószerencsét

Ismét szabadnapos készenléti rendőr tett tanúbizonyságot elkötelezettségéről.  

 

Bonyhádon is megszervezték

A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum aktuális ülését tartották meg a városi rendőrkapitányságon.