A lopott kártyával fizettek

2023. 02. 02., cs - 14:34
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A mezőkövesdi rendőrök elfogták az a két asszonyt, akik egy bogácsi kempingből eltulajdonított bankkártyával különböző üzletekben cigarettát és élelmiszereket vásároltak.

Lopás és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egy 20 éves szomolyai és egy 31 éves bogácsi nővel szemben. Az eljárás adatai szerint a gyanúsítottak 2022. január 28-án az esti órákban, Bogácson az egyik kemping nyitva hagyott apartmanjába bementek, és onnan a vendég személyes iratait, bankkártyáját, illetve több mint százezer forint készpénzét tulajdonították el. Az elkövetők másnap a lopott bankkártyával különböző bogácsi üzletekben három alkalommal fizettek, melyek során dohánytermékeket és élelmiszereket vásároltak. A nők a lopott fizetőeszközzel így több mint harmincezer forintot költött el.

A rendőrök a bejelentést követően pár órán belül a két elkövetőt otthonukban elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szamurájkardos emberrablás

Megverték és egy karddal megfenyegették, hogy nem hagyhatja el a házat, végül társával kereket tudott oldani. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van.

 

Jól kikormozták

A Nógrád vármegye útjain az elmúlt héten technikai eszközzel rögzített sebességtúllépések közül kettőt emeltünk ki.