A megkerült „szatyorszéf”

2023. 09. 04., h - 15:32
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A ceglédi rendőrök egy hét alatt előkerítették a tolvajt, mi több, a lopás sértettjét is.

Munka végeztével pattant kerékpárjára egy törteli férfi a napokban, majd egy helyi mulatságra ment, hogy lazítson kicsit. Több éves megtakarítását –mintegy másfél millió forintot- nylon zacskóba, azt telefon tartóba, azt pénztárcába, azt még egy jól összecsavart nylon zacskóba csomagolva akasztotta biciklijére indulás előtt.

Rég nem látott barátai és a rendezvény forgataga magával ragadta a férfit, megfeledkezett a házi gyártású széfként szolgáló szatyorról: azt a drótszamarán hagyta, később csak a hűlt helyével szembesült. Nem tudta, elhagyta vagy elvihették, így nem is mert rendőri segítséget kérni.

Pár nappal később az egyenruhásokhoz befutott egy információ, miszerint a bejelentőnek tudomása volt arról, korábban a szatyorba rejtett pénzt egy helybéli fiatal férfi vitte magával. A ceglédi rendőrök az információ hallatán indultak tisztázni a történteket, a bűncselekménnyel azonosított 19 éves férfit egy törteli bolt mellett igazoltatták, míg más egységek a sértett házánál tettek látogatást.

A rendőrök keresztkérdéseire a fiatal belátta kár tagadni, önként átadta a lopott pénzt, amiből elmondása szerint nem sokat, de azért vásárolt: magára, barátaira és szórakozásra is költött belőle az elmúlt napokban, úgy értékelte, rámosolygott a szerencse. Vallotta, nagyon bánja tettét és ígéretet tett, a hiányzó összeget megfizeti a sértettnek. A lefoglalt mintegy 1,3 millió forintot a rend őrei visszaszolgáltatták tulajdonosának.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

 

Papucsban és melegítőben menekült

A budapesti és a monori rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki nem kezdte meg a lopás és emberrablás miatt kiszabott fegyház- és börtönbüntetését.

 

Családi tragédia

Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt.

 

Egy nehéz nap estéje

A szegedi rendőrök előállították azt a helybéli férfit, aki bűncselekmények egész sorát követte el néhány óra alatt.

 

Jószerencsét

Ismét szabadnapos készenléti rendőr tett tanúbizonyságot elkötelezettségéről.  

 

Bonyhádon is megszervezték

A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum aktuális ülését tartották meg a városi rendőrkapitányságon.