A nulláról oldották meg

2022. 04. 16., szo - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Valakit életveszélyesen megszúrtak Budapesten. Ennyi információja volt kezdetben a fővárosi nyomozóknak, négy nappal később mégis elfogták a két feltételezett tettest. A BRFK Életvédelmi Osztálya emberölés kísérlete és rablás miatt folytatja a nyomozást.

Életveszélyes mellkasi szúrt sérüléssel ment be egy férfi 2022. április 9-én reggel egy VIII. kerületi kórházba. Iratok nem voltak nála – mielőtt megműtötték volna, csak annyit mondott, hogy valahol egy aluljáróban késelték meg. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának nyomozói aprólékos adatgyűjtésbe kezdtek, melynek során feltérképezték a sértett útvonalát is. A nyomozásban az áttörés április 13-án következett be, amikor a IX. Kerületi Rendőrkapitányságon egy más bűncselekmény miatt kihallgatott férfival kapcsolatban felmerült, hogy összefüggésbe hozható a szurkálással.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a 30 éves L. Gábor és társa, a 44 éves K. Eduárd április 9-én éjfél után a IX. kerületben, az Üllői úton szemelte ki későbbi áldozatukat, aki cigarettát kért tőlük. Követték, majd pénzt követeltek tőle, végül a fiatalabb elkövető mellkason szúrta, és elvették 400 forintját. Az életveszélyesen megsebesített 34 éves férfi csak több mint nyolc órával később ment kórházba. A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói a két feltételezett tettest április 13-án őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

L. Gábort nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett kísérletével, K. Eduárdot felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével gyanúsítják. A nyomozás adatai szerint a két elkövető a támadást követően a XIII. kerületben, a Róbert Károly körúton feltört egy parkoló autót, abban elrejtették a bűncselekményhez használt kést, majd felgyújtották a járművet ­– ezért rongálás bűntett miatt is eljárás indult velük szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Aznaposok és másnaposok

A budapesti rendőrök újra a hétvégi bulikból alkoholos állapotban volán mögé ülő járművezetők kiszűrésére szerveztek akciót vasárnap reggel.

 

Ámokfutásból őrizetbe

Egy szolnoki férfi alig egy óra alatt két ház ablakát megrongálta, pénzt és tárcát lopott, elvitt egy gépkocsit, majd azzal 3 balesetet okozott.