A nyílt utcán szúrta meg ismerősét

2022. 07. 13., sze - 08:42
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az 56 éves férfi ellen emberölés kísérlet gyanúja miatt folytattak nyomozást a hajdú-bihari rendőrök.

Közös italozás vett véres fordulatot 2021. augusztus 4-én este Debrecenben. Kisebb társaság verődött össze a belvárosban egy padnál. Beszélgettek, italoztak, azonban ketten vitatkozni kezdtek. Szó szót követett, majd a két férfi ütni kezdte egymást. A dulakodás közben az egyik elővett a zsebéből egy bicskát és hasba szúrta haragosát.

Az esetről hamar tudomást szereztek a rendőrök, akik még a helyszínen elfogták az 56 éves szurkálót, ismerősét pedig életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a mentőszolgálat munkatársai. Gyanúsítotti kihallgatását követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették az elkövetőt és előterjesztést tettek a letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság elrendelt.

Az orvosszakértői vélemények később megállapították, hogy az elkövetés módja és eszköze alkalmas lehetett volna akár sértett életének kioltására is. Csak a szerencsének és a gyors orvosi beavatkozásnak köszönheti a férfi, hogy túlélte a szúrást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a férfival szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mozgó sorfal, lánc, védelmi alakzat, folyosó…

Csak néhány azok közül a csapatszolgálati elemek közül, amiket a Készenléti Rendőrség (KR) kiképzési és módszertani szakemberei gyakorlatban tanítottak meg a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Ezred tízfős csoportjának. A rendőrök által tartott kétnapos tömegkezelési tréning a KR központi objektumában zajlott.

 

Őrizetben a késdobáló

A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a csobaji férfit, aki kést dobott a felesége hátába.

 

Tudta, mit tesz?!

Csaknem tragédiába torkollott egy családi vita Tiszaderzsen. Egy férfi láncfűrésszel vágta meg édesanyja kezét, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Elfogták a rablás elkövetőit

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrsének munkatársai két fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy bántalmaztak egy idős férfit és elvették a pénzét.

 

Reszkessetek, betörők!

Több lakásba hatolt be két makói férfi az elmúlt esztendőben Csongrád-Csanád vármegyében. A szegedi nyomozók véget vetettek a sorozatnak, a duót elfogták és őrizetbe vették.

 

Felismeri a férfit?

A soproni nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen személy azonosításához.