A nyomok nem felejtenek…

2022. 10. 28., p - 09:55
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki Kazincbarcikán több mint öt éve rabolta ki áldozatát.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 29 éves helyi férfival szemben. Az elkövető még 2017. április 24-én 13 óra körül, Kazincbarcikán a Hóvirág utcában - minden előzmény nélkül - földre rántotta áldozatát és több esetben megütötte, majd kikapta a pénztárcáját a zsebéből és elmenekült a helyszínről. A rabló zsákmánya a sértett személyes iratai, valamint a bankkártyája volt.

"

A pótolhatatlan, és megismételhetetlen nyomozási cselekmények 2017-ben történő elvégzését követően az elkövető több mint öt év után egy DNS minta alapján akadt fenn a rendőr hálójában. A nyomozók a férfit a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra történő előállítása után, 2022. október 25-én gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A rendőrök előterjesztést tettek az elkövető letartóztatásának indítványozására is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte szomszédját

A bejelentést követő 30 percen belül kattant a bilincs annak a férfinak a kezén, aki Esztergomban bántalmazta ismerősét.

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.

 

Halmozta a szabálysértéseket

Az Edelényi rendőrök elállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező autójával, jogosítvány nélkül közlekedett.

 

Keressük Szabó Kittit

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy kazincbarcikai lány megtalálásához.