A nyomozás adatai szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek

2020. 08. 23., v - 09:13
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A mátraverebélyi férfi és társa ellen befejezték az eljárás vizsgálati szakaszát a bátonyterenyei rendőrök. 

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytatott kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, továbbá kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt egy 35 éves mátraverebélyi férfi, továbbá kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 27 éves mátraverebélyi nő ellen.

A nyomozás adatai alapján a házaspár 2019. február hónaptól kezdődően egészen 2019. július 11-ig lakásukon több személy részére adtak el úgynevezett varázsdohányt több ezer forint értékben. A nyomozók a végrehajtott kutatások alkalmával több fogyasztónál kábítószergyanús, barnás színű növényi törmeléket, a gyanúsítottaknál pedig sárgás színű port, növényi törmeléket és az ezek kiporciózásához és értékesítéshez szükséges mérleget és eszközöket, továbbá nagyobb összegű készpénzt találtak meg és foglaltak le. A beszerzett szakértői vélemény alapján a lefoglalt növényi törmelékek és a sárgás színű por új pszichoaktív anyagot tartalmaznak.

A nyomozás során beszerzett további szakértői vélemény alapján a rendőrök megállapították azt is, hogy a 35 éves férfi 2019. július 11-je előtt kábítószert fogyasztott.

A rendőrök a két mátraverebélyi lakos ellen folytatott büntetőeljárás vizsgálati szakaszát befejezték és az ügyben keletkezett iratokat az illetékes ügyészség részére megküldték. A nyomozók további hat fogyasztóval szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.