A nyomozó személyismerete vezetett el a rablóhoz

2022. 10. 19., sze - 10:21
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói elfogták azt a lajosmizsei férfit, aki még augusztusban erőszakkal vette el áldozata értékeit.

 

Egy aggódó édesanya tett feljelentést a Lajosmizsei Rendőrőrsön még 2022. augusztus 28-án. Elmondása szerint a 29 éves fia előző este úgy ment haza, hogy az arcán ütések nyoma volt. Kiderült, hogy útban hazafelé az ittas fiatalember összetalálkozott egy ismeretlennel, aki beszédbe elegyedett vele, majd pénzt követelt tőle. A sértett vonakodott átadni az értékeit, mire az idegen többször megütötte és elvette a táskáját.

A rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek, és haladéktalanul elkezdték feldolgozni a környező térfigyelő kamerák felvételeit. A gyors intézkedést siker koronázta: találtak olyan videót, amelyen a feltételezett tettes látható. A bűnügyi nyomozók közül pedig volt olyan, aki – kiterjedt személyismeretének köszönhetően – felismerte a rablót.

A rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett elkövetésével gyanúsítható 32 éves férfit 2022. október 18-án reggel elfogták, és kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették. A bűnügyi osztály munkatársai előterjesztést tesznek a lajosmizsei illetőségű bűnelkövető letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem hittek neki

Kétszer is eltiltották a vezetéstől és három körözés volt érvényben az ellen a 24 éves ráckeresztúri férfi ellen, akinek tetteit öccse akarta magára vállalni.