A párna alá is benézett

2022. 07. 21., cs - 09:20
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Kattan a bilincs annak az 56 éves férfinek a csuklóján, aki időseket fosztott ki éjszaka az otthonukban, és fél tucat alkalommal lopott Kiskunhalas több ingatlanának udvarából, gépkocsikból, és társasházból.

Békésen aludt feleségével kiskunhalasi otthonában egy 76 éves idős férfi, amikor június 10-én éjszaka valaki betörte a bejárati ajtó üvegét, majd a résen benyúlva elfordította belülről a zárban lévő kulcsot. A betörő ezután zseblámpával pásztázta át az ingatlant, amire az idős sértett fel is riadt, azonban fekvőbetegként nem tudott tenni a kifosztó ellen semmit. A tolvaj nem zavartatta magát, még az idős párnája alá is benézett, végül a feleség pénztárcája lett a zsákmánya, benne 55.000 forinttal.

Az esetet követően – tíz nappal később – egy kerékpár tűnt el az egyik társasházból, majd két ingatlan udvarából is meglovasított egy-egy kétkerekűt az ismeretlen. A tolvaj attól sem riadt vissza, hogy gépkocsikat törjön fel, egy kevés aprópénzért vagy kulcscsomóért.  Az utolsó dobása egy hangszóró és cipőlopás volt tegnap éjszaka, amiket az egyik családi ház pincéjéből vitt el. A történteket kamera rögzítette, aminek felvétele alapján azonnal beazonosították a rendőrök az elkövetőt, majd reggelre virradóan el is fogták. Úgy sejtették, hogy az 56 éves férfi a felelős a több mint fél tucat bűncselekmény elkövetéséért, ami be is igazolódott, amikor a gyanúsított részletes beismerő vallomást tett. A lakásán végzett házkutatás alkalmával a rendőrök megtalálták a hangszórót és az egyik kerékpárt, amiket visszaadnak a tulajdonosoknak. A nyomozók kezdeményezték a tolvaj letartóztatását.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.