A rablónak bilincs, a rendőrnek jutalom

2022. 12. 07., sze - 07:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A feltételezett elkövető bicskával és símaszkban követelte egy III. kerületi benzinkút bevételét. Három napon belül elfogták a budapesti rendőrök.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. november 9-én 4 óra 50 perc körül egy ismeretlen férfi símaszkban bement egy III. kerületi benzinkútra, ahol egy bicskával követelte a pénztárban álló nőtől a bevételt. Miután a dolgozó a kasszában lévő pénzt a fenyegetés hatására átadta, az elkövető elmenekült. A nő nem sérült meg.

 Két nap múlva, november 11-én a férfi újra feltűnt ugyanannál a benzinkútnál, ám ekkor az alkalmazottak egyike rászólt, hogy vegye le maszkot. Erre az arcát eltakaró rabló elszaladt.

 A budapesti rendőrök a rablással gyanúsítható 22 éves férfit 2022. november 12-én elfogták, majd előállították.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály munkatársai felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.

Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya 2022. december 5-én a bűncselekmény felgöngyölítésében és az elkövető elfogásában kiemelkedő munkájukért a Rablási Osztály két nyomozóját jutalomban és elismerésben részesítette.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.