A rácsok mögött kezdte az újévet

2022. 01. 03., h - 10:55
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Ittasan, jogosítvány nélkül, nyomkövetővel a lábán próbált meglépni a rendőrök elől egy férfi Budapesten – menekülés közben balesetet is okozott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai a Budapesti Polgárőr Szövetséggel együttműködve 2021. december 31-én és 2022. január 1-jén az ittas, bódult sofőrök kiszűrése, valamint a közlekedés biztonságának növelése céljából tartottak ellenőrzést a fővárosban.

Az ellenőrzés ideje alatt az egyenruhások Budapest területén összesen 30 szabálytalan autóssal szemben intézkedtek, ebből 18 esetben bizonyult ittasnak a vezető. Közigazgatási bírságot hét ittas vezetőn kívül további két sofőrnek szabtak ki; egyikük a behajtani tilos jelzőtáblát hagyta figyelmen kívül, a másik áthajtott a piroson.

Engedély nélküli vezetés, kötelező felelősségbiztosítás hiánya, illetve forgalomból kivont járművel való közlekedés miatt három emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentést. Ezen kívül záróvonal átlépése, kézben tartott mobiltelefon használata, valamint gyermekbiztonsági rendszer hiánya miatt négy embert szankcionáltak helyszíni bírsággal. A rendőrök egy embert rosszullét miatt segítettek a kórházba juttatni.

A járőrök az egyik Kőbányai úton lévő ellenőrzőponton akartak igazoltatni egy autóst 2022. január 1-jén 7 óra 50 perckor, azonban a gépkocsi vezetője a rendőri karjelzés ellenére nem állt meg. A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály járőrei az autó után mentek, a sofőr azonban három piros lámpán is áthajtott, és az egyik rendőrautónak is nekiütközött; végül a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor úton sikerült megállítani.

Hamar kiderült, hogy a lábán nyomkövetőt viselő sofőr nem véletlenül próbált meglépni a rendőrök elől: az alkoholszonda és a kábítószer-gyorsteszt is pozitív értéket mutatott, ezenkívül a 45 éves férfi jogosítvánnyal sem rendelkezett. M. Tamást előállították,  valamint őrizetbe vétele mellett gondoskodtak a mintavételéről. A továbbiakban büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet. A három piroson való áthajtás miatt közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csak a kocsiba ne!

A bűnügyi osztályvezető szolgálatba tartott, amikor megállította a korábban Sátoraljaújhelyről eltulajdonított autót és annak utasait. A kocsiban volt egy lopott kerékpár, és több üveg alkohol is, amit a feltételezett elkövetők elfogásuk előtt tulajdonítottak el egy boltból, a sofőrnek ráadásul nem volt vezetői engedélye, és a burgonya is eltűnt.

 

Eredményes csapatmunka

A Fejér megyei rendőrök a 62 éves dunaújvárosi gyanúsított letartóztatása mellett folytatják tovább az ügy vizsgálatát.

 

Duplázott a sofőr

A kapuvári rendőrök egy ittas állapotban lévő homokszentgyörgyi gépkocsivezetőt fogtak el, akit korábban a bíróság azért tiltott el a vezetéstől, mert alkoholos állapotban vezette autóját.

 

Lezárt akta: Mint a cséphadaró…

A kisteleki rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát egy baksi férfival szemben, aki ellen súlyos testi sértés, állatkínzás és garázdaság miatt indult eljárás.