A Semmelweis Egyetem kardiológus rektorának a nevével visszaélve tévesztették meg a betegeket

2021. 02. 11., cs - 09:20
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Több százmillió forint értékű, gyógyszerként hirdetett, de hazánkban nem engedélyezett terméket foglaltak le a budapesti rendőrök.

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektorának, egyben az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának vezetője nevével visszaélve egy cég azzal reklámozta termékét az interneten, hogy az ereket megtisztítva meghosszabbítja az életet. A megtévesztő hirdetés azt a hamis látszatot keltette, hogy a készítményt az egyetem klinikáján fejlesztették ki.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság fogyasztók megtévesztése vétség miatt folytat büntetőeljárást. A Bűnügyi Főosztály nyomozói 2021. február 9-én a főváros XIV. kerületében ütöttek rajta egy raktáron, ahol a megtévesztő módon hirdetett készítményeket tárolták. A rendőrök 46 féle, mintegy 29.000 doboz gyógyszerként árult, tisztázatlan eredetű és hatású, Magyarországon nem engedélyezett terméket foglaltak le.

A BRFK nyomozói a cég ügyvezetőjét, a 28 éves Sz. Viktória budapesti lakost előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás adatai szerint a lefoglalt készítmények értéke több százmillió forint lehet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb eredmény

A szlovák és magyar rendőrök ismételten együtt láttak el járőrszolgálatot.

 

Ki ismeri?

Szeméremsértés miatt keresik a gödöllői rendőrök a képeken látható férfit. Segítsen azonosítani!

 

Lezárták

Az 5205-ös út egy szakaszát teljes szélességében.