A szolnoki nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőket

2021. 12. 07., k - 14:23
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A megalapozott gyanú szerint, kihúztak és eltulajdonítottak 400 méter földkábelt egy szolnoki építési területről.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába bejelentés érkezett 2021. november 26-án. A rendelkezésre álló adatok szerint, ismeretlen személyek egy felújítás alatt álló szolnoki csarnoképület területén, a földbe lehelyezett villamos vezetékelést a védőcsőből kihúzták és mintegy 400 méter hosszú kábelt tulajdonítottak el.

A nyomozók helyszíni szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek és kamerafelvételeket elemeztek.  Megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 30 éves és egy 20 éves szolnoki lakos gyanúsítható, akiket rövidesen elfogtak és előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol 2021. december 6-án gyanúsítottkénti kihallgatásuk megtörtént.  

Egyikük terhére további három bűncselekmény elkövetését róttak a nyomozók, hiszen a megalapozott gyanú szerint a férfi egy 26 éves társával együtt 2021. október 11-én a délutáni órákban egy szolnoki családi házba bementek és onnan egy akkumulátort kíséreltek meg eltulajdonítani, azonban a tulajdonos cselekményükben megzavarta a párost.  A 30 éves L. Zoltánt egy kerékpárlopással is meggyanúsították a rendőrök, amit 2021. október 13-án valósított meg. A megalapozott gyanú szerint a jogsértő a tószegi vasútállomás nyitott kerékpártárolójában elhelyezett, de lezáratlanul hagyott elektromos biciklit vitt magával. A kerékpárt a rendőrök a terheltnél tartott kutatás során megtalálták és lefoglalták. Ugyancsak megalapozottá vált a gyanú arra, hogy L. Zoltán 2021. november 13-án a reggeli órákban egy szolnoki társasház lapostetős épületének a tetejéről felszaggatott több négyzetméternyi bitumenes tetőszigetelő- és horganyzott lemezt és azt eltulajdonította.

A nyomozó hatóság L. Zoltán őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, míg a másik két terhelt szabadlábon védekezhet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam