A törökszentmiklósi háztulajdonos zavarta meg a lopást

2022. 09. 30., p - 09:24
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A feltételezett elkövetőknek csupán az értékek összekészítésére volt idejük. A házból kilépő sértett láttán egyikük úgy elszaladt, hogy még a papucsát is a helyszínen hagyta. A rendőrök perceken belül intézkedtek.

A törökszentmiklósi sértett lakóházának udvarára 2022. szeptember 29-én a hajnali órákban bement egy ismeretlen, aki vashulladékot és egy kerékpárt készített össze lopási szándékkal. A jogsértőt az ingatlanból kilépő sértett tetten érte, ezért értesítette a rendőrséget. A bűncselekmény helyszínére kiérkező járőrök elfogták és előállították a rendőrkapitányságra a feltételezett elkövetőt.

A 24 éves férfi kihallgatásakor elmondta, hogy társa is volt a bűncselekmény kivitelezésében. A nyomozók a felnőttkorú terheltet  – mivel 18 év alatti személyt bírt rá a bűncselekmény elkövetésére – kiskorú veszélyeztetés bűntett valamint lopás vétség kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A 16 éves fiatal később önként jelentkezett a rendőrségen, őt lopás vétség kísérletével gyanúsították meg a rendőrök.  A fiatalkorú terhelt szabadlábon védekezhet, míg társát a nyomozó hatóság őrizetbe vette és előterjesztést tesznek letartóztatása indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam