A vakmerő férfi hosszú időre búcsút inthet a jogosítvány megszerzésének

2020. 07. 10., p - 08:17
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanúsítottnak soha nem volt jogosítványa, alkoholt is ivott, mégis volán mögé ült. Baleset lett a vége, a püspökladányi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A 35 éves férfi 2020. április 30-án 23 óra körül rövid italozást követően döntött úgy, hogy egyik ismerősét Püspökladányból hazaviszi Sárándra. Beültek a kisbuszba, amit aznap vásárolt, és elindultak a 4-es számú főúton.  Menet közben a sofőr meg akart előzni egy kamiont, azonban a manőver közben elvesztette az uralmát a jármű irányítása felett, nekiütközött a teherautónak, majd árokba csapódott, ahol a tetejére borulva állt meg a kisbusz.

A balesetben a jármű vezetője súlyos, míg utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrök később gyanúsítottként hallgatták ki a sofőrt, aki beismerte, hogy valóban ittasan ült volán mögé, és azt sem tagadta, hogy soha nem volt jogosítványa. Tájékoztatta a nyomozókat továbbá arról is, hogy nemrégen sikeres KRESSZ vizsgát tett és szeretné a vezetői engedélyt megszerezni.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a gyanúsítottal szemben.

A rendőrök az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a sorozatelkövető

A szolnoki nyomozók többrendbeli lopással gyanúsítanak három helyi férfit, akik közül a 29 éves gyanúsítottat őrizetbe vették.

 

Gyümölcsöző együttműködés

A nagylaki rendőrök román kollégáikkal együttműködve 75 migránssal szemben intézkedtek Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.