A végállomás: Dublin

2022. 02. 22., k - 05:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Több országon át sem tudtak elmenekülni az unokázós csalók a rendőrök elől.

Újabb unokás csalók kerültek rendőrkézre, ezúttal az írországi Dublinban. A 36 éves K. Györggyel és élettársával, a szintén 36 éves Cs. Ildikóval szemben többek között a Budai Központi Kerületi Bíróság bocsátott ki nemzetközi és európai elfogatóparancsot, bűnszervezetben elkövetett csalás és zsarolás bűntette miatt. K. György a rendőrség legkeresettebb személyeinek TOP50-es listáján is szerepelt. Az elkövetők a felelősségre vonás elől külföldre menekültek, ezért az elfogásuk érdekében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztály nyomozói a BRFK bűnügyi szerveivel együttműködve, az ő információik alapján felderítették a lehetséges tartózkodási helyüket, majd a beszerzett adatok alapján nemzetközi bűnügyi együttműködést kezdeményeztek.

A KR NNI fejvadászai az Egyesült Királyság bűnüldöző szerveivel közösen azonosították a pár lehetséges tartózkodási helyét Belfastban, ahol 2022. február 7-én, összehangolt akció keretében megkísérelték elfogni őket. A körözött személyeknek sikerült a belfasti tartózkodási helyükről elmenekülni. A fejvadászok azonban nem adták fel a kutatást, és sikerült megállapítani, hogy Írországba szöktek az angol rendőrség elől. A KR NNI nyomozói, az ENFAST (Európai Célkörözési Egységek Hálózata) hálózatán keresztül felvették a kapcsolatot az Ír Köztársaság központi célkörözési egységével, akikkel együttműködve K. György és Cs. Ildikó újabb tartózkodási helyét is azonosították. Az ír rendőrök végül 2022. február 18-án, az esti órákban Dublin városában fogták el a két magyar szökevényt.

Kiadatásukról az ír hatóságok a későbbiekben döntenek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.