A végállomás: Dublin

2022. 02. 22., k - 05:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Több országon át sem tudtak elmenekülni az unokázós csalók a rendőrök elől.

Újabb unokás csalók kerültek rendőrkézre, ezúttal az írországi Dublinban. A 36 éves K. Györggyel és élettársával, a szintén 36 éves Cs. Ildikóval szemben többek között a Budai Központi Kerületi Bíróság bocsátott ki nemzetközi és európai elfogatóparancsot, bűnszervezetben elkövetett csalás és zsarolás bűntette miatt. K. György a rendőrség legkeresettebb személyeinek TOP50-es listáján is szerepelt. Az elkövetők a felelősségre vonás elől külföldre menekültek, ezért az elfogásuk érdekében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztály nyomozói a BRFK bűnügyi szerveivel együttműködve, az ő információik alapján felderítették a lehetséges tartózkodási helyüket, majd a beszerzett adatok alapján nemzetközi bűnügyi együttműködést kezdeményeztek.

A KR NNI fejvadászai az Egyesült Királyság bűnüldöző szerveivel közösen azonosították a pár lehetséges tartózkodási helyét Belfastban, ahol 2022. február 7-én, összehangolt akció keretében megkísérelték elfogni őket. A körözött személyeknek sikerült a belfasti tartózkodási helyükről elmenekülni. A fejvadászok azonban nem adták fel a kutatást, és sikerült megállapítani, hogy Írországba szöktek az angol rendőrség elől. A KR NNI nyomozói, az ENFAST (Európai Célkörözési Egységek Hálózata) hálózatán keresztül felvették a kapcsolatot az Ír Köztársaság központi célkörözési egységével, akikkel együttműködve K. György és Cs. Ildikó újabb tartózkodási helyét is azonosították. Az ír rendőrök végül 2022. február 18-án, az esti órákban Dublin városában fogták el a két magyar szökevényt.

Kiadatásukról az ír hatóságok a későbbiekben döntenek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.

 

Több, mint diákcsíny!

Egy felvétel került a soltvadkerti rendőrök birtokába, amin az látszódott, hogy egy fiatal fiút bántalmaztak és megaláztak a társai.

 

Lezárult a nyomozás

Egy 19 éves lány halt meg tavaly áprilisban, miután az autó, amiben utazott, busznak csapódott Csepelen. Az autó vezetője akkor is eltiltás hatálya alatt állt.

 

Késsel fenyegette volt párját

A megalapozott gyanú szerint egy jászladányi férfi az éjszaka közepén, késsel a kezében, megjelent volt párja házánál és pénzt követelt tőle. Nyomatékot adva követelésének, megöléssel fenyegette a sértettet.