Akkumulátort, katalizátort és közel 1000 liter gázolajat lopott, a rendőrök elfogták

2022. 11. 10., cs - 08:08
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását a 44 éves kecskéméi elkövetőnek.

Az eljárás adatai alapján a rendőrök 2022. november 6-án éjszaka a 710-es számú főúton, Papkeszi külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét. Az intézkedés során megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, továbbá a 44 éves kecskeméti lakos gépkocsijából előkerültek gázolajjal szennyezett gumicsövek, műanyag kannák, illetve egy feszítővas is, továbbá az egyenruhások a járműben elrejtve megtalálták egy másik gépkocsi akkumulátorát és katalizátorát is. Felmerült a gyanú, hogy ezek a tárgyak bűncselekmény elkövetéséből származnak. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a férfi 2022 októberében több alkalommal parkoló gépkocsik tankjait felfeszítette, és azokból összesen közel 1000 liter gázolajat lopott el.  

Az egyenruhások a férfit elfogták, majd előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra. A nyomozók ezután őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták és javaslatot tettek az illetékes ügyészségen a letartóztatásának indítványoztására. 

A tettes ellen többrendbeli lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

 

gázolajlopás

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.

 

Halmozta a szabálysértéseket

Az Edelényi rendőrök elállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező autójával, jogosítvány nélkül közlekedett.

 

Keressük Szabó Kittit

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy kazincbarcikai lány megtalálásához.