Ál-vízóraleolvasók

2024. 05. 22., sze - 13:28
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök elfogtak két trükkös tolvajt, akik magukat vízóra-leolvasónak kiadva loptak idős emberektől.

Egy 86 éves hölgyet szólított le az utcán és kísért haza XIII. kerületi otthonába 2024. május 11-én két férfi, akik magukat vízóra-leolvasónak kiadva bejutottak a nő lakásába, és onnan pénzt, táskát és egy bronzérmét vittek el.

A gyanú szerint egy hónappal korábban ugyanez a két férfi – szintén magukat vízóra-leolvasónak kiadva – munkadíjra hivatkozva pénzt kértek és vettek el egy idős sértettől. Egy másik jóhiszemű, angyalföldi lakástulajdonostól pedig vízóracserére hivatkozva 70 ezer forint előleget kértek, miközben több mint 1 800 000 forintot loptak el tőle.

A két férfit a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály beosztottjai a BRFK Vagyonvédelmi Osztály nyomozóinak segítségével május 11-én a VI. kerületben fogták el, autójukban megtalálták a 86 éves hölgytől aznap ellopott tárgyakat is.

A 43 éves K. Krisztiánt és a 41 éves K. Máriót a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, és kifosztás bűntett, csalás vétség, illetve csalás bűntett miatt hallgatták ki és kezdeményezték a letartóztatásukat. Részleges beismerő vallomást tettek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Duplázott

Óbudán 50 helyett 101-gyel mértek be egy autóst. Rajta kívül 41 gyorshajtót regisztráltak 7 és fél óra alatt.