Alig fejezték be az egyiket

2022. 07. 03., v - 06:43
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Elfogták és őrizetbe vették azt a 34 éves, emberölés gyanúja miatt bűnügyi felügyelet alatt álló férfit, aki a gyanú szerint meg akarta erőszakolni féltestvérét, majd megszúrta az áldozat védelmére kelő idős férfit.

Egy erőszakos támadásról szóló bejelentésre reagálva érkeztek rendőrök 2022. június 30-án késő este egy érdi házhoz. A helyszínen egy zaklatott nőt és egy vérző fejű férfit találtak. Mentőt hívtak, majd a nyomába eredtek a támadónak. Cs. Tibort nem sokkal később tárnoki tartózkodási helyéről előállították.

A nyomozás adatai szerint a félmeztelen férfi berontott mostohatestvére otthonába, majd lehúzta az ágyról, ahol a 22 éves nő kislányával aludt. Megragadta a haját és kiráncigálta az udvarra, miközben közölte, meg fogja erőszakolni. A nő sikítozott, segélykiáltásait a szomszédban lakó, 65 éves apósa hallotta meg. Miközben közéjük állva próbálta megvédeni, Cs. Tibor egy késsel fejen szúrta, majd elszaladt. A sérült férfit a mentők kórházba vitték, elszenvedett sérülését könnyűnek minősítették, ám a megtámadott testtájék, valamint az eszköz alapján életveszélyes állapot is bekövetkezhetett volna.

Az érdi járőrök bilincselve állították elő Cs. Tibort. Kihallgatásán panaszt tett a gyanúsítás ellen. Vallomást nem tett, mindössze annyit mondott, nem követte el a cselekményt.

Az őrizetbe vett Cs. Tibor bokájáról lekerült a nyomkövető technikai eszköz, amelynek viselését a bíróság a bűnügyi felügyelet biztosítása érdekében rendelte el, mivel a férfi egy 2009-ben elkövetett emberölés gyanúsítottja.

A közel 13 évvel ezelőtti bűncselekményt a gyanú szerint 45 éves társával, H. Róberttel követte el. 2009. szeptember 1-jén este bementek egy idős nyugdíjas otthonába, felváltva ütötték, verték, rugdosták, majd megkötözték. Lakását felforgatták, végül egy mobiltelefont vittek el, majd áldozatukat sorsára hagyták. Öt nappal később a 77 éves férfi a kórházban belehalt a főként a fejét ért ütések okozta sérülésekbe. Hiába gyűjtötték be az összes fellelhető nyomot, kutatták fel és hallgattak meg minden lehetséges tanút, a nyomozás évekig nem hozott eredményt, azt 2013-ban felfüggesztették. Időről időre elővették, átnézték, elemezték, de csak 2018-ban jutottak olyan információhoz, hogy újra nyissák az aktát. Először H. Róbertet azonosították, majd miután immár célirányosan gyűjtötték a gyanúsítást alátámasztó információkat, 2019 novemberében őrizetbe vették, letartóztatásba került. Jelenleg más ügye miatt jogerős szabadságvesztését tölti.

Társa azonosítása is megtörtént, és mivel időközben külföldre költözött, Cs. Tibor ellen körözést adtak ki, végül a svéd hatóságok fogták el 2020 júliusában az ellene kibocsátott nemzetközi elfogatóparancs alapján. Egy hónappal később hozták haza, majd őrizetbe vétele mellett emberölés bűntettével gyanúsították meg. Tagadott, letartóztatásba került, a bíróság néhány hónappal később bűnügyi felügyeletre enyhítette személyi szabadságának korlátozását.

Az emberölési ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2022 márciusában fejezte be vádemelési javaslattal az eljárást.

Cs. Tibort a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályán jelenleg folyamatban lévő eljárásban életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, valamint szexuális erőszak bűntettének kísérletével gyanúsítják. Kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Hamza Jázmint

A lány kisvárdai otthonából ismeretlen helyre távozott, megtalálásához a rendőrség a lakosság segítségét kéri.