Alkalom szülte tolvajokat fogtak

2023. 03. 24., p - 11:40
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A sértettek ugyan óvatlanok voltak, de a kiskunfélegyházi és a bajai rendőröknek még egy óra sem kellett ahhoz, hogy bűnelkövetők csuklóján kattanjon a bilincs.

 

Egy 49 éves bugaci lakos tett feljelentést 2023. március 23-án kora délután a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon, ahol elmondta, hogy az utcán álló kocsijából valaki eltulajdonította a pénztárcáját. A helyszínre érkező nyomozóknak azt is elárulta a sértett, hogy a kisteherautó ajtaját ugyan bezárta, de az ablakot kissé lehúzva hagyta, így történhetett meg a baj: alig fél órára hagyta magára a járművet, ám ez alatt valaki kivette a kesztyűtartóból az ott tárolt iratait és közel fél millió forintját.

A gyors bejelentést gyors reagálás követte: a rendőrök valóban forró nyomon kezdhették meg az adatgyűjtést, amelynek eredményeként harminc percen belül megtalálták és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 28 éves kiskunfélegyházi lakost. A férfi nem tagadta a bűnelkövetést: elmondta, hogy korábban áldozatánál dolgozott, akiről tudta, hogy a járműben tárolja a tárcáját, és abban pénz is szokott lenni. Ahogy az utcán autózott, véletlenül meglátta volt munkaadója kocsiját, és az az ötlete támadt, hogy ellopja az értékeit. A gondolatot tett követte, és a lehúzott ablak hívogatta is a tolvajt; azaz a sértett – akaratán kívül – maga könnyítette meg az elkövető dolgát, aki a lehúzott ablakhoz egy vasvödörre állva fért hozzá.  

A kiskunfélegyházi rendőrök a helybélit lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A bajai nyomozók szintén gyorsan intézkedtek egy lopási ügyben, ahol a sértett boltban felejtett pénztárcáját vitte el egy idegen. A 19 éves sértett vásárlás után a pulton hagyta az értékeit, a tárcát pedig valaki pillanatok alatt meglovasította. A bűntény elkövetője azonban csak pár percig örülhetett ebül szerzett zsákmányának; huszonöt perc múlva már igazoltatták az egyenruhások azt az 59 éves bácsalmási lakost, aki magához vette a fiú dolgait. A lopás vétség gyanúsítottját kihallgatását követően szabadon bocsátották, ő jelenleg szabadlábon védekezhet.

 

Kérjük, hogy értékeik védelmében fogadják meg a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegye le a táskáját, pénztárcáját a pultra, illetve az értékeit ne hagyja egy pillanatra sem a bevásárlókocsiban vagy a kosárban!
  • A pénztárnál történő fizetéskor mindig legyen körültekintő: a PIN kódját ne tegye mások számára láthatóvá, hozzáférhetővé! Készpénzzel történő fizetés esetén csak annyi pénzt vegyen elő, amennyi szükséges!
  • Az autóban ne tartson értékeket!
  • Ha az autóját elhagyja, mindig győződjön meg róla, hogy azt bezárta, az ablakokat pedig felhúzta!

Ha mégis megtörtént a lopás, kérjük, hogy azonnal értesítse a rendőrséget személyesen vagy a 112-es központi segélyhívó számon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.

 

Több, mint diákcsíny!

Egy felvétel került a soltvadkerti rendőrök birtokába, amin az látszódott, hogy egy fiatal fiút bántalmaztak és megaláztak a társai.

 

Lezárult a nyomozás

Egy 19 éves lány halt meg tavaly áprilisban, miután az autó, amiben utazott, busznak csapódott Csepelen. Az autó vezetője akkor is eltiltás hatálya alatt állt.

 

Késsel fenyegette volt párját

A megalapozott gyanú szerint egy jászladányi férfi az éjszaka közepén, késsel a kezében, megjelent volt párja házánál és pénzt követelt tőle. Nyomatékot adva követelésének, megöléssel fenyegette a sértettet.