Állatkínzással gyanúsítják

2022. 02. 21., h - 13:26
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Drótnyakörvvel verte láncra a kutyáját egy férfi Kisnyárádon.

A mohácsi nyomozók 2022. február 20-án délelőtt egy 75 éves kisnyárádi férfit hallgattak ki. Azzal gyanúsítják, hogy 2021 októberében a házának udvarán kikötötte a kutyáját egy másfél méter hosszú láncra úgy, hogy az eb nyakára egy drótot tett. A körkörösen szorító drót a szabálytalan alakja és elhelyezkedése miatt mély sebet hagyott az állat nyakán, amely erős fájdalmat és különös szenvedést okozott. Az igazságügyi állategészségügyi szakértő azt is megállapította, hogy a szenvedésen túl súlyos, baktériumos fertőzést is okozott az ebnek a drót, amelynek további alkalmazása az állat pusztulását okozta volna. A férfi a gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét, ellene állatkínzás miatt nyomoz a Mohácsi Rendőrkapitányság.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Jogszerű és szakszerű

Jogszerű eljárást akadályozó aktivistákkal szemben intézkedtek a rendőrök Budapesten.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06060/60/2022. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Lezárt akta: az el nem végzett munka ára

A Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy helyi férfit ellen, aki el nem végzett munkájáért követelt pénzt a sértettől, akit veréssel fenyegetett és autójával el is ütött.

 

Sebességmérés

A Tiszafüredi Rendőrkapitányság illetékességi területén a rendőrök a balesetek megelőzése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében ellenőrzést hajtottak végre.