Áram- és vízlopás miatt mentek szemlét tartani, de kábítószert is találtak a rendőrök

2022. 11. 20., v - 13:00
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy 33 éves férfi ellen folyik büntetőeljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon, ma a bíróság letartóztatta.

Az eljárás jelenlegi adatai szerint a rendőrök egy balatonkenesei házhoz mentek szemlét tartani 2022. november 17-én, mivel egy közműszolgáltató feljelentést tett illegális vízvételezés miatt. Az eljárási cselekmény végrehajtásakor a nyomozók – az áramszolgáltató és a vízmű helyszínen tartózkodó szakembereivel közösen - megállapították, hogy az érintett ingatlannál jogtalan áram- és vízhasználat folyik. A törvénytelen cselekmény elkövetésével kapcsolatba hozható 33 éves férfi a ház pincéjében bujkált, azonban a rendőrök megtalálták és jelenlétében szemlét tartottak. Ennek során az egyenruhások a ház padlásterében 25 tő kábítószergyanús növényt és 20 db növényi csírát is találtak, ami után a fiatalember menekülni próbált a lakásból, de őt az udvaron elfogták és megbilincselték. A nyomozók által lefoglalt növényekről és csírákról a botanikus szaktanácsadó megállapította, hogy azok kábítószernek minősülő, kannabisz származékok.

A balatonkenesei lakost a rendőrök előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták kisebb értékre elkövetett lopás vétség és kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók kezdeményezték letartóztatásának indítványozását az illetékes ügyészségen, amellyel a vádhatóság egyetértett, és a mai napon a fiatalembert letartóztatta a bíróság.

A nyomozás további részében a rendőrség vizsgálja, hogy az elkövető cselekményeivel súlyosabb bűncselekményt megvalósított-e.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halmozta a közlekedési jogsértéseket

A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene.

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.