Arcfelismerés

2022. 12. 30., p - 08:50
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A budakeszi rendőrök elfogták azt a férfit, aki számos alkalommal vételezett üzemanyagot saját felhasználásra. Módszere azonban törvénytelen volt - leszívta és ellopta másokét. Ha éppen be akart törni valahová, azt is megtette.

A budakeszi nyomozók a kellő bizonyítékok birtokában 2022. december 19-én hajnalban, kutatási határozattal a kezükben kopogtattak be a bűncselekmény-sorozattal összefüggésbe hozható, 48 éves, nagykovácsi férfi otthonának ajtaján. A rendőrök alig lépték át a küszöböt, már megtalálták a zsákmány nagy részét, az elkövetésekkor viselt ruhát, az üzemanyag leszívásához használt eszközöket, ami tovább erősítette az egyébként sem gyenge lábakon álló gyanút.

A hivatalos ébresztőt a Nagykovácsiból, 2022 márciusától egymás után érkezett, benzinlopásokról szóló bejelentések indokolták. Szinte mindegyik gépkocsitulajdonos arról számolt be, autója üzemanyagtartályának fedelét roncsolva, illetve a tanksapkáját a zár megfeszítésével kinyitották, majd alkalmanként 10-20 liter üzemanyagot loptak el belőle.

A budakeszi rendőrök személyismerete - az egyik nyomozó nemes egyszerűséggel ránézve nevesítette korábbi "ügyfelét" - alapján a gyanú a 48 éves férfira terelődött, akinek a számlájára másik négy, egy építkezés területéről történő szerszámgép-lopás, illetve egy épülőfélben lévő házból több alkalommal történő szerszámgép-lopás is írható. A bűncselekményekkel a férfi több mint 2.000.000 forint kárt okozott - a lefoglalt szerszámgépeket visszaadták.

A férfi a kihallgatásán először részletes beismerő vallomást tett, később azonban a kérdésekre sem válaszolt és a gyanúsítás ellen is panasszal élt. Elmondta, hogy a tőle lefoglalt táskában tárolta azokat az eszközöket, amiket a benzin leszívásához használt. Alkalmanként 10 literes kannát töltött meg más benzinével. ahogy fogalmazott: „ha volt benyúlási lehetőség, akkor ott benyúltam”.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta bűnügyi felügyelet alá helyezett férfi ellen üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás bűntettének, lopás vétsége kísérletének, valamint rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.