Átadás után ütöttek rajtuk

2022. 09. 12., h - 15:57
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Szolnokon csaptak le egy dílerre és két vásárlójára, miután megtörtént az átadás-átvétel.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya indított nyomozást, miután olyan információ jutott birtokukba, hogy egy fegyverneki férfi kábítószerrel és illegális teljesítményfokozó szerekkel kereskedik.

A nyomozók a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tisza MEKTO, valamint a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság MEKTO bevetési egységeivel közösen 2022. szeptember 9-én este Szolnok belterületén csaptak le a kereskedőre, miután két vevőjét ellátta az általa árusított szerrel. A két vásárlót elfogták a rendőrök, majd ruházatukból zöld színű növényi őrlemény, és nejlon tasakban fehér színű por állagú, kábítószergyanús anyag került elő.

A 27 éves díler szolnoki lakásán kutatást tartottak, ahol 90 kék kábítószergyanús tabletta, 2,28 gramm kábítószergyanús növényi törmelék, 25 ismeretlen anyagot tartalmazó ampulla, több mobiltelefon, valamint a kábítószer terjesztéséhez használt eszközt foglaltak le. 

A vagyonvisszaszerzés érdekében a gyanúsítottól több mint egy millió forintot, 85 eurót és egy értékes gépjárművet foglaltak le. Az előzetes szakvélemény szerint a gyanúsított lakásán talált tabletták MDMA vegyületet tartalmaznak, amely kábítószernek minősül. 

A férfit gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett miatt, szakértők bevonásával folytatja az eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újra járható a 48-as főút

A rendőrök a baleset helyszínelését befejezték, a félpályás útlezárást 15 óra 45 perckor feloldották, a forgalom ismét zavartalanul haladhat.

 

„Jó buli” volt

A rendőrök néhány nap alatt elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves férfit.

 

Őrizetben egy ózdi díler

A rendőrök elfogtak egy ózdi drogterjesztő férfit, akit elfogása után gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.