Átverés, lehúzás

2024. 02. 27., k - 07:23
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytatnak büntetőeljárást a Pest vármegyei nyomozók egy hatvani férfi és társa ellen. A gyanú szerint azt ígérték, 6 millió forintért – befolyásos ismerőseik közbenjárásával – eltüntetnek egy 129 milliós adósságot.

„Nagy halakként” emlegette nemlétező ismerőseit az az 56 éves hatvani férfi, aki egy vállalkozók közti anyagi vita rendezésére kapott közvetítői megbízást. A lehetőséget megragadva O. Csaba közvetítés helyett csalásba fogott, a vitában adósként szereplő férfit próbálta 6 millió forinttal megrövidíteni, cserébe azt ígérte, befolyásos ismerőseivel elintézi, engedjék el a teljes, 129 milliós tartozását.

Ilyen ismerősökről valójában szó sem volt, időnként elejtett egy-egy közismert, a politikai élethez köthető nevet, ám közük nem volt egymáshoz. Tényleges célja az volt, hogy milliókat csaljon ki a vállalkozótól, ennek érdekében folyamatosan azzal hitegette, mindent elintéz és lerendez a 129 millió töredékéért.

A vállalkozó két alkalommal fizetett is összesen 2,5 millió forintot, miután azzal fenyegették meg, hogy adósságát az alvilágban értékesítették. E szerep eljátszására O. Csaba egy ismerősét, S. Józsefet kérte fel. Az előadás olyannyira hihető volt, hogy a vállalkozó fizetett.

O. Csabát és S. Józsefet 2024. február 7-én fogták el, egyikük sem tett vallomást.

Csalás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le velük szemben a további eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mátrix Projekt: Több mint százmilliós kármegtérülés

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztató keretében számolt be egy országos kiterjedésű, bankkártyaadatok megszerzésére, csalásra és pénzmosásra szakosodott bűnszervezet tagjai ellen befejezett ügy részleteiről.

 

Egy sérült, két gyanúsított

Nem adott elsőbbséget egy motorosnak egy teherautó-sofőr Békésen. A fiatalember elesett, fájlalta a lábát, a sofőr és a kollégája ennek ellenére magára hagyták. A rendőrség befejezte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

 

Templomból lopott

Őrizetbe vették a szegedi rendőrök azt a férfit, aki a mórahalmi perselypénzt dézsmálta.

 

Házhoz rendelt rablás

A hevesi nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves helyi férfit, aki egy ételfutár bevételét vette el.

 

Ha ismeri, telefonáljon!

A miskolci rendőrök ismeretlen tettes azonosításához kérik az állampolgárok segítségét.

 

Rablás miatt hárman őrizetben

Elcsalták egy lakatlan területre, majd bántalmazták és elvették 47 ezer forintját egy idős férfinek Tiszaburán. A támadók őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.