Autójában támadt egy nőre a szír férfi

2019. 12. 23., h - 09:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A terézvárosi rendőrök fél órán belül elfogták a 25 éves német menekültstátusszal rendelkező férfit, aki kirabolt egy nőt az Andrássy úton.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2019. december 21-én 16 óra 30 perc körül Budapest VI. kerületében, az Andrássy úton parkolt egy nő az autójával, amikor odament hozzá egy férfi, majd az ajtót kinyitva megrúgta a nőt és beszállt mellé. A férfi a nővel először angol, majd arab nyelven kiabálni kezdett, aki az autóban épp párjával beszélt telefonon. A nő ijedtében kiszállt gépkocsijából, megpróbált elszaladni és segítséget kérni, azonban a férfi utána futott, visszarántotta, majd többször ököllel arcon ütötte. 

A nő segítségére egy járókelő sietett, akire a férfi szintén rátámadt és ököllel megütötte.  A támadó ezt követően kivette a sértett kezéből a telefonját. A dulakodást ekkor egy másik járókelő is észrevette, aki megpróbálta feltartóztatni az elkövetőt, azonban a férfi elmenekült a helyszínről.  

A terézvárosi rendőröket közben a nő párja értesítette, aki telefonon keresztül hallotta, hogy a nő bajban van. A rendőrök percek alatt a helyszínre értek és az elkövetőről adott személyleírás alapján 17 órakor a Dózsa György út és az Andrássy út kereszteződésénél elfogták a férfit, akinél megtalálták a nő telefonját is. A rendőrök a 25 éves szír állampolgárságú férfit - aki a nála talált tartózkodási engedély és útlevél alapján német menekültstátusszal rendelkezik – a kerületi rendőrkapitányságra előállították.  

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 25 éves férfit rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. A sértettnek és a segítségére siető férfinak az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A rendőrök az eljárás során a sértettnek visszaadták a telefonját.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.